Pekka Puupää Linnoituksen kesäteatteriin

Lappeenranta. Pekka ja Pätkä hauskuttavat ensi kesänä Teatteri Kesyn esityksessä. Lappeenrannasta löytyy teatteritarjontaa lähes koko kesän.

Riina Nokso-Koivisto

Linnoituksen kesäteatterissa on tänä vuonna teatteritarjontaa läpi kesän. Lappeenrantalainen Teatteri Kesy tuo kesäkuussa ensi-iltaan Pekka Puupää –komedian.

Heinäkuussa teatterin ottaa haltuun helsinkiläinen ammattiteatteri UIT Melkoiset muskettisoturit -näytelmällä. Kesy jatkaa esityksiä elokuun alussa.

Pekka Puupää kesälaitumilla -näytelmän ohjaa Johanna Juslin.

— Tarkoituksemme on tehdä hyvän mielen teatteria, Juslin sanoo.

Päärooleissa Pekkana ja Pätkänä nähdään Juha Härkönen ja Eija Iskanius.

— Jussi ja Eija ovat Pekkana ja Pätkänä hyvä pari. Roolihahmothan ovat kuin pikkupoikia, samalla tavalla naiiveja ja lempeitä, Juslin kertoo.

Esitykseen kuuluu olennaisena osana myös musiikki.

 

Teatteri Kesy tunnetaan etenkin huumoriesityksistään, joista viimeisintä, Ei vitin vitti mikä show, esitetään vielä helmikuussa Linnoituksen krouvissa. Kesyllä on kuitenkin vankka kokemus myös kesäteatterin tekemisestä. Kesyn esityksiä nähtiin Linnoituksessa siihen saakka, kun Lappeenrannan kaupunginteatteri ryhtyi tuottamaan kesäteatteria vuonna 2009.

— Todella kivaa päästä Linnoitukseen, kesäteatterin puitteet ovat nykyään aivan mahtavat. Mukavaa on myös se, että kesyläiset pääsevät ikään kuin palaamaan juurilleen, Juslin sanoo.

 

Kun kaupunki viime syksynä haki kesäteatteriin esityksiä, Kesy päätyi laittamaan hakemuksen. Paras kesäteatteriaika, heinäkuu, annettiin kuitenkin UIT:lle.

— Ei hävitty huonolle, Johanna Juslin sanoo.

Kun kaupunki tarjosi kesyläisille kesäkuuta, asiaa jouduttiin tarkoin pohtimaan. Kesäteatterin tuottaminen on harrastajille iso urakka ja riski. Kun Kesy päätti ryhtyä hommaan, samalla päätettiin tehdä kaikki viimeisen päälle kunnolla, ei amatöörimäisesti.

Kesyn tuottajana toimii Eevi Kareinen. Markkinointi pyritään hoitamaan niin tehokkaasti, että katsojia saadaan myös Lappeenrannan ulkopuolelta. Esityksiä on kaikkiaan 20.

 

Kesy ja Johanna Juslin tekevät yhteistyötä jo ennen Pekka Puupäätä. Lappeenrannan kaupunki juhlii helmikuun alussa 150 vuotta täyttävää koululaitostaan kaikille avoimessa juhlassa.

Ohjelmassa on Kesyn draamaesitys, jossa havainnollistetaan koululaitoksen syntyä ja vaiheita Lappeenrannassa. Juslin ohjaa esityksen, ja mukana on myös Kanavansuun koulun oppilaita.

Kesyllä on viritteillä muitakin suunnitelmia. Lähitulevaisuudessa lappeenrantalaiset saattavat nähdä myös Kesyn tekemää draamaa.

 

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto