Pieni sali aina täynnä

Lappeenranta. Teatterin syksy oli nousujohteinen. Yleisöpalaute on johtajan mukaan ollut myönteistä.

Petteri Värtö

Kaupunginteatterin syyskausi 2015 sujui odotuksiin nähden hyvin. Teatterin kaksi ensimmäistä tuotantoa uuden johtajan alaisuudessa näyteltiin perusporukalla, vähällä rahalla ja väistötiloissa.

— Esitykset oli laskettu tehtäväksi pienelle katteella. Euroista ja täyttöasteista riippumatta palaute on ollut myönteistä, joten suunta tuntuu muuttuneen, teatterinjohtaja Timo Sokura kommentoi.

Sokuran ohjaama Kohtaamisia keräsi Kehruuhuoneelle 811 katsojaa, Lappeenranta-salissa esitetty Ennenkuulematonta! puolestaan 2 586 kuulijaa. Ennenkuulematonta!-musikaalipotpurin täyttöaste Lappeenranta-salissa oli 59 prosenttia, mikä merkitsee keskimäärin 370 katsojaa esitystä kohti. Määrä on sama kuin vanha täysi Jukola-sali, mutta Mummo muutti suunnan uudessa teatteritalossa.

Anni Nykäsen sarjakuvaan perustuvaa Mummoa on esitetty käytännöllisesti katsoen täysille saleille alusta asti. Näytelmän täyttöaste on 98 prosenttia, ja tammikuun esitykset ovat loppuunmyytyjä.

— Mummohan on lähtenyt yllättävänkin hyvin lentoon. Olemme kauhean iloisia siitä, kuten koko syksystä, Sokura sanoo.

Mummo on kaupunginteatterin ohjelmistossa helmikuun lopulle, tällä tietoa.

Katsojatilasto synnytti porua Etelä-Saimaan verkkolehdessä. Katsojamäärä putosi edellisestä vuodesta, mutta kommentoijat eivät huomioineet syksyn poikkeusoloja. Sokura pyytää heitä käymään.

— Tulkaa kokeilemaan. Olemme täällä teitä varten. Teatteri aloittaa lisäksi yleisötapaamiset kerran kaudessa, jolloin voi antaa suoraa palautetta ja esittää toiveita. Siinä säästää aikaa ja tekstarirahan.

Ennen käynnistyviä tapaamisia uusi teatteri pitää kuitenkin avata. Uuden kaupunginteatterin viralliset avajaiset ovat 15. tammikuuta, kun Kolmen pennin ooppera saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä.

Teatteriyleisö syksyllä 2015

Ennenkuulematonta!: 2 586 katsojaa (7 esitystä), täyttöaste 59 prosenttia.

Mummo: 2 197 katsojaa (14 esitystä), täyttöaste 98 prosenttia.

Kohtaamisia: 811 katsojaa (13 esitystä), täyttöaste 31 prosenttia.

Lähde: Lappeenrannan kaupunginteatteri

Kirjoittaja:
Petteri Värtö