Hubertusseuran karsinat kävivät ihmisille ahtaiksi

Ratsastus. Lakimiehet yrittävät löytää sovun kahdelta tallipaikalta irtisanotun osapuolen ja talliyrittäjän välille. Aseina kiistassa on käytetty muun muassa tutkintapyyntöä, keskustelupalstoja ja nimetöntä addressia.

Vesa Salminen

Tulehtuneet henkilösuhteet ovat kärjistyneet Hubertusseuran, seuran ratsastustallia vuokraavan Outi Talven ja tältä kahta tallipaikkaa vuokranneen Maria Ekmanin välillä.

Mukaan on valjastettu sosiaalinen media ja viestintää kiihdytetty muun muassa hevosharrastajien keskustelupalstoilla.

Ekman teki Talvesta rikosilmoituksen, joka koski sopimusrikkomuksen lisäksi eläimen hoitamatta jättämistä sen jälkeen, kun hänen kaksi tallipaikkaansa oli irtisanottu. Poliisi ei käynnistänyt tutkintaa, koska sen mukaan Talven toiminnassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Nyt sopimusriitaa hoitaa molempien puolelta lakimies.

– Tämä on yhden ihmisen riita-asia, Outi Talvi kuvasi riitaa aiemmin puhelimessa.

Talvi ja hänen lakimiehensä Marita Toikka lähettivät kiistasta oman tiedotteensa eilen. Tiedotteen mukaan yhteistyö Talven ja Hubertusseuran kesken toimii hyvin.

– Talvi on ensin irtisanonut ja sitten purkanut yhden sopijaosapuolen kanssa solmimansa sopimuksen, tiedotteessa selvitetään kiistaa.

Tiedotteen mukaan sopimuksen purkaminen on perustunut vakaaseen harkintaan ja se on käyty läpi muun muassa Suomen ratsastajainliiton lakimiehen kanssa.

– Laittomuuden asiassa voi arvioida vain tuomioistuin, tiedotteessa todetaan.

Talvi pelkää, että tosiasioihin perustumaton uutisointi ja asiaton vellonta syövät hänen tulojaan yrittäjänä.

Toikka korostaa talliyrittäjä Talven haluavan edelleen sopia mahdolliset sopimuksen purkamiseen liittyvät erimielisyydet. Tallipaikkoja Ekman ei Toikan mukaan saa takaisin.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen