Karvapallo löysi lukioon

Savitaipale. Pieni maaseutukoulu nostaa profiiliaan tennislukiona. Savitaipaleen erinomaisista liikuntapaikoista halutaan kaikki hyöty irti.

Anne Kokkonen

Tenniksestä tulee Savitaipaleen lukion valttikortti kovenevassa koulukilpailussa. Ensi syksystä lähtien Savitaipaleella voi suorittaa 15 kurssia tennisvalmennusta tavallisen lukio-opiskelun yhteydessä.

Vetonaulana toimii Suomen kaikkien aikojen menestynein tennisammattilainen Jarkko Nieminen. Hän antaa nimensä ja asiantuntemuksensa savitaipalelaisten käyttöön toimimalla tennislukion kummina.

Käytännössä yhteyttä pelaajaguruun pidetään ainakin vierailemalla Jarkko Niemisen tennisakatemiassa Helsingissä. Ensimmäinen vierailu on jo suunnitteilla tulevalle keväälle.

 

Ajatusta tenniksen ja lukio-opintojen yhdistämisestä on kypsytelty Savitaipaleella jo pitkään. Kun paikallinen tennisharrastus on vakiintunutta ja tasokkaat sisä- ja ulkopelipaikat lähellä lukiota, tennikseen erikoistuminen tuntuu luontevalta.

— Koulun nimeä ja tunnettavuutta pyritään nyt kasvattamaan. Tavoitteena olisi saada kahdesta neljään tenniksenpelaajaa kullekin vuosiluokalle, Savitaipaleen lukion rehtori Petri Kyyrä toteaa.

Tavoite vaikuttaa realistiselta, sillä kolmasosa Savitaipaleen lukion oppilaista tulee jo nyt oman kunnan ulkopuolelta. Vaikka koulu on pieni, se menestyy hyvin lukiovertailuissa ja kiinnostaa nuoria opiskelupaikkana.

 

Tennislukio ei vaadi kunnalta ylimääräistä taloudellista panostusta. Odotettavissa olevien kenttävuokrien verran menoja tulisi mistä tahansa muustakin valinnaisesta kurssista.

Lukion tennislinjaa johtaa savitaipalelainen Esa Vaartaja. Hänen apunaan toimii puolenkymmentä paikallisen tennisseuran aktiivia.

Tennislukiolaisten asuntoasiatkin on mietitty valmiiksi. Jo viime syksynä Savitaipaleen lukio etsi kirkonkylästä kortteerit muualta tuleville oppilailleen.

Etelä-Karjalan lukiopainotukset

Lappeenrannan lyseon lukio ja Imatran yhteislukio: englanninkielinen IB-lukio.

Lappeenrannan Steiner-lukio: ei ota enää uusia oppilaita, lopettaa asteittain vuoteen 2018 mennessä.

Itä-Suomen suomalais-venäläinen koulu: venäjän kieli.

Kimpisen lukio, Lappeenranta: urheiluakatemia, yrittäjyysopintoihin liittyvä painotus alkaa syksyllä 2016.

Imatran yhteislukio: matkailulinja, urheiluakatemia.

 

Kirjoittaja:
Anne Kokkonen