Kurronen salibandyn kovimpaan pestiin

SALIBANDY. NST:n Lasse Kurronen ottaa Suomen naisten maajoukkueen vastuulleen sekä liittyy nais- ja tyttösalibandyn kehittämistyöhön.

Anssi Silvennoinen

Lasse Kurronen on Suomen naisten salibandymaajoukkueen uusi päävalmentaja. NST Lappeenrannan kasvatti ja seuran naisten salibandyliigajoukkueen päävalmentaja seuraa tehtävässä Marko Pajua, jonka johdolla Suomi eteni MM-hopealle joulukuun kotikisoissa Tampereella.

Sopimus on 2+2-vuotinen.

-Maajoukkueen päävalmentajan pesti on kaikkein kovin, mihin naisten salibandyn puolella voi päästä. Tämä on hieno juttu. Nyt aletaan tehdä töitä. Ei kyllä hirvitä yhtään, päinvastoin. Enemmän hirvittävät nämä viikonlopun pelit NST:n kanssa, Kurronen, 30, toteaa.

Kurrosen halukkuutta maajoukkueen luotsiksi kysyttiin ensimmäisen kerran noin kuukausi sitten. Lappeenrantalainen ei ollut Salibandyliiton ainoa vaihtoehto.

Tieto valinnasta tuli Kurroselle perjantaina, mutta vakava oma mietintä jatkui vielä viikonlopun yli. Vihreää valoa tuli perheeltä ja töistä.

-Viime vuosina minulla on ollut vähän sellainen meininki, että sisälle olen kurkannut, kun ovia on auennut. Tämä on mahdollisuus, jollaista ei ehkä toista kertaa tule.

MAAJOUKKUEEN katse kiinnittyy vuoden 2017 joulukuuhun, jolloin seuraavat MM-kisat pelataan Slovakiassa. Kurrosen mukaan maajoukkuepelaajien pitää sitoutua koko alkavaan MM-periodiin, minkä vuoksi ryhmään on odotettavissa vaihtuvuutta.

Nuorten pelaajien sisäänajon kannalta Kurronen on Salibandyliitolta luonteva valinta, sillä hän on toiminut jo pari vuotta valmennustiimissä alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa, joka suuntaa huhtikuun lopussa MM-kisoihin Kanadaan.

-Haluan, että 19-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja olisi jatkossa mukana naisten maajoukkueen valmennustiimissä jossain roolissa. Kokemukseni mukaan yhteistyö näiden maajoukkueiden välillä ei ole toiminut, joten haluan parantaa sitä.

Kurronen haluaa olla Suomen päävalmentajana johdonmukainen ja yhteistyökykyinen. Tärkeimmäksi asiaksi hän nostaa hyvät suhteet avainpelaajiin, valmennustiimiin, johtoryhmään, liigaseuroihin ja akatemiavalmentajiin.

-Hehän sen työn käytännössä tekevät. Minun tehtäväni on seurata, että se menee oikeaan suuntaan.

Kurronen kertoo kiittäneensä uudesta pestistään myös NST:n pelaajia ja kapteenistoa.

-He ovat mahdollistaneet tämän. He ovat kasvattaneet minua ihmisenä, mikä on nyt huomioitu muuallakin.

Kurronen haluaa keskittyä naisten maajoukkueen päävalmentajan tehtävään täysillä, joten hän lopettaa NST:n valmentajana kuluvan kauden jälkeen.

Tavoite jäljellä olevalle yhteiselle ajalle joukkueen kanssa on kristallinkirkas.

-Toivon, että Suoreijuksen Heli nostaa 16. huhtikuuta pokaalin Helsingin areenassa suorille käsille ja olemme sitten kaikki kiitollisia. Se olisi arvokas lopetus tälle hommalle. Sinne on vielä paljon matkaa, mutta unelmia pitää olla. Muuten ei saavuta mitään.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen