Lentoaseman hallitukselle esitetään tulospalkkioita

Palkkiot. Bonuksia maksettaisiin matkustajamäärien kasvamisesta. Esitys on vasta luonnosvaiheessa.

Piia Kaskinen

Saimaan lentoaseman säätiö esittää Lappeenrannan lentoaseman hallitukselle tulospalkkiojärjestelmää. Kaupunginhallituksen konsernijaosto käsittelee asiaa maanantaina.

Toistaiseksi kaupunkikonsernin yhtiöissä ei käytetä tulospalkkiojärjestelmää. Siksi säätiön esitys ja sen tavoitearvot ovat vasta luonnoksia — ne määritellään tarkemmin vasta, jos konsernijaosto hyväksyy järjestelmän periaatteen.

Tulospalkkiolla houkutellaan asiantuntijuutta. Yhtiön hallitukseen on välttämätöntä saada lentoliikenteen liiketoiminnan asiantuntemusta, sanoo Lappeenrannan strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen kirjeessään konsernijaostolle.

 

Mahdollinen tulospalkkio koostuisi kahdesta elementistä. Toinen on yhtiön toteutunut tulos, josta on oikaistu pois valtiontuki ja säätiön operointiyhtiölle kanavoima rahoitus.

Toinen elementti muodostuisi matkustajamääristä, eli niiden lisääntyminen toisi bonusta.

Bonuksien maksamiselle asetettaisiin kuitenkin alaraja. Kukkarontäytettä kertyisi vain alarajan yli menevistä matkustajamääristä.

Alarajat kasvaisivat vuosi vuodelta. Luonnosvaiheessa tämän vuoden alarajaksi on kaavailtu 10 000 matkustajaa, ja vuoden 2017 alarajaksi 21 875 matkustajaa.

 

Ykkösvaihtoehtonaan Saimaan lentoasema säätiö toisi tulospalkkiojärjestelmän piiriin henkilöstönsä, johtonsa ja hallituksensa.

Jos konsernijaosto ei tätä hyväksy, vaihtoehto b:nä säätiö haluaisi myöntää tulospalkkiota yksittäiselle henkilölle, jos tällä vain on lentoliikennetoiminnan osaamista.

Ehdotus tähtää matkustajamäärien kasvattamiseen niin, ettei kaupungin tarvitse panostaa lentoliikenteeseen rahallisesti enempää, kuin suunnitellut 500 000 euroa vuodessa.

 

Kirjoittaja:
Piia Kaskinen