Ketterä – IPK 3-4 je. ”Valtava pettymys”

IMATRA. Imatran Ketterä hävisi Suomi-sarjan loppuottelun Iisalmen Peli-Karhuille. Ketterä nousi takaa-ajoasemasta johtoon, mutta taipui jatkoerässä.

Anssi Silvennoinen

Imatran Ketterän pelaajista paistoi lamauttava tyrmistys. Jesse Koskinen lysähti jään pintaan. Rudolfs Maslovskis luisteli epämääräisiä kaarroksia hopeamitali kaulassaan kuin voimatta hyväksyä, että taisto on ohi.

Hetkeä aiemmin Iisalmen Peli-Karhujen oma kasvatti Joni Riihola oli paiskannut itsensä vasten pleksiä huutaen samalla riemusta loppuunmyytyä Imatran jäähallin katsomoa kohti.

Riiholan jatkoerässä tekemä voittomaali vei IPK:n jääkiekon Suomi-sarjan mestariksi ja Mestikseen Ketterän nenän edestä. Loppuluvut kirjattiin IPK:lle 4-3 (1-0, 1-2, 1-1, 1-0).

Ketterä-kapteeni Pauli Levokarilla oli vaikeuksia löytää sanoja.

-Valtava pettymys. Ihan uskomatonta. Ehkä hienokseltaan hallitsimme, mutta maalintekopelihän tämä on. Paremmalle hävisimme, Levokari totesi.

MESTARUUSOTTELU oli huima urheilunäytös. Ketterä nousi ensin kahdesti tappioasemasta tasoihin Maslovskisin ja Roope Kiljusen maaleilla.

Jarno Lippojoen 3-2-johtomaali neljä minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä aiheutti pauhun, jollaista Imatran uudessa jäähallissa ei ollut vielä koskaan koettu.

Riemu hiipui pian. Anton Kokkonen nosti IPK:n ylivoimalla tasoihin, kun kolmatta erää oli jäljellä alle kaksi minuuttia.

Varsinaisella peliajalla Ketterä hallitsi ottelutapahtumia, mutta viime hetken takaiskusta runkosarjan voittaja ei vaikuttanut pääsevän yli.

Runkosarjanelonen IPK oli jatkoerässä isäntiä rohkeampi ja sai siitä palkinnon.

-Ihan hirveä pettymys, että se ratkeaa näin. Kai ottelu oli varmaan kokonaisuutena hieno. Kaikkemme annoimme, Ketterän päävalmentaja Jarno Mensonen sanoi.

1 200 katsojaa, joista äänekäs kymmenesosa Iisalmesta, loivat Ukonniemen painekattilaan hienon tunnelman.

Levokari halusi kiittää yleisöä joukkueensa puolesta.

-Ihan mieletön tapahtuma. Halliin olisi varmaan tullut kaksi kertaa enemmän porukkaa, jos olisi vain mahtunut. Aika raadollista näin häviäjän kannalta, mutta kai se elämä tästä jatkuu.

Ketterän kausi jatkuu nousukarsinnoilla Mestiksen jumboa Rovaniemen Kiekkoa vastaan. Levokarin mukaan joukkueen lataamisessa uudelleen on tekemistä.