Lönnrotin koulu liipasimella

Lappeenranta. Erikoisluokkien lakkauttaminen voisi aiheuttaa myös kaupungin vanhimman koulun lopettamisen.

Jenni Hirvinen

Lappeenrannan kasvatus- ja opetustoimi harkitsee useiden koulujen lakkauttamista säästöpaineiden vuoksi. Lakkautusuhan alle joutui myös Lönnrotin koulu. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Mikäli musiikkiluokat, englanninkieliset luokat ja Itä-Suomen koulu lakkautetaan, voisi tämä tietää loppua Lönnrotin koululle. Koulun 150 oppilasta olisi mahdollista sijoittaa erikoisluokilta vapautuviin tiloihin.

— Emme ole laskeneet, miten oppilaat sijoitettaisiin. Kimpisestä kuitenkin vapautuisi neljä musiikkiluokkaa ja Kesämäestä kuusi englanninkielistä luokkaa, mikäli erikoisluokkien lakkautuksista päätetään, kertoo Lappeenrannan kasvatus- ja opetustoimenjohtaja Tuija Willberg.

 

Kaupunki harkitsee koulujen lakkauttamista myös Nuijamaalla, Ravattilassa, Parjalassa, Korkea-ahossa ja Simolassa.

— Kokonaisuudessa punnitaan opetuksen järjestämistä, säästöjä ja mahdollisia aiheutuvia haittoja. Ne vaikuttavat päätöksiin, Willberg sanoo.

 

Rakuunamäen ja Lappeenrannan kirkon tuntumassa sijaitseva Lönnrotin koulu on perustettu vuonna 1888. Willbergin mukaan päätöksenteossa joudutaan miettimään sitäkin, että koulu on perinteinen ja kaupungin vanhin.

— Rakennus itsessään on ihan kunnossa.

Lönnrotin koulu peruskorjattiin kaksitoista vuotta sitten. Willbergin mukaan rakennukselle voisi löytyä muutakin käyttöä, mutta vielä ei ole mietitty, mitä se voisi olla.

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee säästöehdotuksia kokouksessaan 16. toukokuuta. Sen jälkeen asia etenee kaupunginhallitukseen, ja lopullisesti asiasta päättää kaupunginvaltuusto 6. kesäkuuta.

 

Kirjoittaja:
Jenni Hirvinen