Urheilutalo huutaa apua

LAPPEENRANTA. Urheiluseurat näkevät Lappeenrannan urheilutalossa paljon parannettavaa. Peruskorjausta suunnitellaan jo.

Anssi Silvennoinen

Yleisötapahtumia järjestävät urheiluseurat toivovat parannuksia Lappeenrannan urheilutaloon.

Liikuntatoimi kerää parhaillaan urheilutaloa käyttäviltä seuroilta näkemyksiä, mitä kiinteistössä pitäisi suunnitteilla olevan peruskorjauksen yhteydessä tehdä.

Palloiluhallin koko ja 1 200 katsojapaikkaa ovat edelleen hyvää kansallista tasoa, mutta katsojien olosuhteet ovat pahasti ajastaan jäljessä.

Seurat haluavat hallin katsomoon nykyaikaiset ja selkänojalliset istuimet, jotka olisivat mielellään myös pehmustetut.

-Urheilutalon katsomo on ihan samaa tasoa kuin jäähallin seisomakatsomo. Jäähallissa vaihdetaan jo vanhoja kuppi-istuimia uusiin, mutta me emme ole saaneet vielä ensimmäisiäkään, koripalloseura Namika Lappeenrannan toiminnanjohtaja Kari Kalin toteaa.

Kohennusta kaivataan myös yleisöpalvelutiloihin, jotka ovat ahtaat ja vanhentuneet.

-Kahvia juodaan kapealla käytävällä. Tilaa pitäisi saada levennettyä parkkipaikalle päin, jotta siihen saisi oikean kahviotilan, Kalin sanoo.

Palloiluseurat toivovat urheilutaloon myös aitioita, joissa ne voisivat kestitä yhteistyökumppaneitaan.

-Nythän sellaisia tiloja ei ole lainkaan. Eihän niitä kovin suurta määrää tarvitse. Vaikka kaksi, joihin mahtuu 10-12 ihmistä per aitio, ja jotka olisivat mahdollisesti vielä yhdistettävissä, salibandyseura NST Lappeenrannan toiminnanjohtaja Kalle Soiniola toteaa.

Koripalloseura Catz Lappeenranta on hahmotellut aitiota keskelle yläkatsomoa. Soiniola puolestaan ehdottaa hallin itäpäätyä, jossa on jo ikkunoita käytävältä kentälle.

URHEILUTALO valmistui vuonna 1982, jolloin salibandya ei vielä Lappeenrannassa harrastettu.

Palloiluhallin kahdeksan pukuhuonetta ovat niin pieniä, että salibandyjoukkueen pitää hajaantua niistä kahteen kerrallaan.

-Pukukoppeja voisi yhdistellä. Se helpottaisi joukkueen toimimista, Soiniola sanoo.

Hallista puuttuu myös palaveri- ja videotila, jollaista Catz ehdottaa rakennettavaksi yhteen pienistä pukuhuoneista.

YKSI urheilutalon murheenkryyneistä on juoksusuora, joka on yleisurheilijoiden harjoitustilaksi liian pieni.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten puheenjohtaja Mauri Auvisen mukaan kaupungin kannattaa miettiä asiaa pitkällä tähtäimellä ja käyttää juoksusuoran korjaukseen mahdollisimman vähän rahaa.

-Juoksusuora ei riitä yleisurheilun lajiharjoitustilaksi missään tapauksessa. Kannattaa ajatella tarkkaan, voisiko meillä olla lähitulevaisuudessa uusi halli, jolla pystyisimme parantamaan kerralla yleisurheilun, jalkapallon ja pesäpallon tilannetta.

Kalin muistuttaa, että urheilutalon peruskorjausta on suunniteltu jo vuosikaudet.

-Kaikkein tärkein asia olisi, että remontti oikeasti alkaisi ja siellä tapahtuisi jotakin. Eihän siitä tule mitään, että aina vain suunnitellaan ja pyöritellään, Kalin toteaa.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen