Uutta paloasemaa pitää vielä odottaa

Lappeenranta. Armilan paloaseman kunto on yhä arvoitus. Henkilökunnan pitäisi pärjätä nykyisissä tiloissa vielä vuosia.

Matti Saarela

Selvitys Armilan paloaseman teknisestä kunnosta on valmistunut. Kaupungin turvallisuuspäällikkö Ari-Pekka Meuronen ei kuitenkaan halua vielä julkistaa sen tuloksia ennen tiistaina pidettävää sisäilmatyöryhmän kokousta. Hän vakuuttaa, etteivät paloaseman vesivahingot ja mahdolliset sisäilmaongelmat aiheuta vaaraa rakennuksessa työskentelevien terveydelle.

— Jos vaaraa olisi ollut, siitä olisi tullut minullekin viestiä, ja asiaan olisi puututtu. Olemme odottaneet tutkimustuloksia, Meuronen sanoo.

 

Armilan paloasema on tarkoitus tulevaisuudessa korvata uudella, Lauritsalaan rakennettavalla itäisellä paloasemalla. Lappeenrannan kaupunki on budjetoinut uuden paloaseman suunnitteluun rahaa kahdelle tulevalle vuodelle, mutta rakentamaan paloasemaa päästään todennäköisesti vasta vuosien päästä.

Lappeenrannan läntistä paloasemaa rakennetaan parhaillaan lentokentän laitaan, ja se saadaan käyttöön kesällä. Osa Armilan paloaseman henkilökunnasta siirtyy näihin uusiin tiloihin.

— Sinne on hakeuduttu töihin ihan normaalisti. Itse oletin, että sisäilman takia oireilevat palomiehet olisivat hakeutuneet sinne, mutta mitään säntäystä ei ole ollut, Meuronen kertoo.

 

Maaliskuun alussa Armilankadun alla kulkenut viemäriputki rikkoutui jäätymisen takia, ja jätevettä valui paloaseman alakertaan. Viemärivuodon takia tilat jouduttiin poistamaan käytöstä ja tiloissa toiminut johtokeskus, palomiesten kuntosali ja muut toiminnot sijoittamaan muualle.

Palopäällikkö Arto Mäkelän mukaan sisäilman mahdollisesti aiheuttamia oireita on pyritty selvittämään henkilökunnalle suunnatun kyselytutkimuksen avulla.

— Rakennustekniset selvityksen valmistuivat viikko sitten. Saimme sisäilmatutkimuksista syksyllä alustavia tuloksia, mutta tulosten analysointi on jostain syystä viivästynyt niin, ettemme ole vielä saaneet tarkempia tuloksia, Mäkelä kertoo.

Sisäilmatutkimuksen tehneen tutkija Tuula Putuksen mukaan tutkimus julkistetaan huhtikuun lopulla.

 

Kirjoittaja:
Matti Saarela