Hyviä viestejä nuorilta

Markkinointi. Lappeenrannan uusia PR-lähettiläitä voi tavata kesän tapahtumissa ja seurata sosiaalisessa mediassa.

Eevi Kinnunen

Lista on loputon. Kansantanssia, nuorisovaltuustoa, juoksua, hiihtoa, kitaran soittoa, viulun soittoa, kaksoistutkintoja, SM-mitaleja ja teatteria. Lappeenrannan uusilla PR-lähettiläillä on niin monta osaamisaluetta, että keskivertokaupunkilainen kalpenee.

Seuraavan kahden vuoden ajan Lappeenrantaa edustavat Sanni Kauppinen, Alexandra Niiranen, Robert Tammi, Roni Lukkarinen ja Saara Östman.

Nuoret viihtyvät Lappeenrannassa ja haluavat kertoa sen muillekin.

 

PR-lähettiläät valittiin nyt kolmatta kertaa. 14 hakijan joukosta valitut nuoret edustavat Lappeenrantaa tapahtumissa ja ovat läsnä kaupungin sosiaalisen median kanavissa.

Tehtävässä edellytetään muun muassa päihteettömyyttä ja idearikkautta kaupungin näkyvyyden edistämisessä.

Yksi tärkeistä tehtävistä on kaupungin virallisen Instagram-tilin päivittäminen.

Yleisurheilua harrastava Alexandra Niiranen sanoo, että myös omia verkostoja kannattaa hyödyntää. Nuoret saattaa tavoittaa tehokkaammin omalla kuin Lappeenrannan virallisella Instagram-tilillä.

— Se on ikään kuin sellaista piilomainontaa.

 

Nuoret uskovat tulleensa valituksi siksi, että he ovat positiivisia esimerkkejä ja erottuvat muista. Esimerkiksi Roni Lukkarisen hiihtoharrastus ja Sanni Kauppisen kansantanssi-innostus ovat melko harvinaisia.

Lähes kaikilla nuorilla on haaveena jossain vaiheessa asua ja opiskella Lappeenrannan ulkopuolella. Moni kuitenkin uskoo palaavansa jonain päivänä takaisin.

— Lappeenranta on lähellä sydäntä, sanoo Robert Tammi.

 

Millaisen edustajan Lappeenranta saa sinusta?

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

 

Sanni Kauppinen, 17

— Minut erottaa normaalista nuoresta kansantanssiharrastus, josta olen ylpeä. Lisäksi olen mukana muun muassa Lappeenrannan nuorisovaltuustossa.

Haluaisin lisätä Lappeenrannassa me-henkeä ja ylpeyttä omasta kaupungista. Lisäksi tahdon jakaa sellaista yleistä positiivista asennetta.

Aion ehkä opiskella psykologiaa tulevaisuudessa, mutta sen jälkeen voisin palata takaisin Lappeenrantaan. Etenkin oma kansantanssiryhmäni on minulle niin tärkeä, että jo nyt ajatus sen jättämisestä tuntuu vähän haikealta.

Alexandra Niiranen, 16

— Olen asunut Pietarissa ja kiertänyt paljon maailmalla, joten osaan arvostaa Lappeenrantaa. Tänne on aina kiva palata. Kaupungissa on paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia, ja täältä tulee hyviä nuoria urheilijoita. Moni saattaa ajatella, että eihän täällä ole mitään tekemistä, joten haluaisin muuttaa niitä asenteita.

Harrastan yleisurheilua SM-tasolla, ja olen menestynyt siinä. Lisäksi tykkään valokuvaamisesta. Sopivaa opiskelupaikkaa täältä ei varmaan löydy, mutta en osaa vielä sanoa tulevaisuudesta. Elän urheilun ehdoilla.

Robert Tammi, 16

— Olen ollut paljon ulkomailla, ja tykkään Lappeenrannan hiljaisuudesta ja rauhallisuudesta. Haluaisin, että muutkin huomaavat, miten hieno kaupunki tämä on.

Opiskelen nyt kokiksi, ja suoritan samalla ylioppilastutkintoa. Olen myös Lappeenrannan nuorisovaltuuston puheenjohtaja. Opiskelusuunnitelmani eivät ole vielä varmoja, mutta haluaisin ehkä oikeustieteelliseen. Toinen vaihtoehto on jatkaa ravintola-alan opintoja ja lähteä maailmalle.

Joskus olisi hauskaa perustaa oma ravintola, mutta vasta paljon myöhemmässä vaiheessa.

Roni Lukkarinen, 16

— Harrastan paljon urheilua, tavoitteellisesti hiihtoa.  Lappeenrannassa on paljon hyviä ulkoilu- ja retkeilymaastoja ja haluan kertoa muillekin niistä. Kesällä minut näkee varmaan ainakin Lappee-Jukolan rasteilla.

Myös tietokoneet kiinnostavat. Läpsyttelen ensin lukion neljässä vuodessa loppuun, mutta sen jälkeen saatan hakea opiskelemaan siihen kouluun — mikäs se nyt onkaan — LUT. Olen aika hyvä numeroiden kanssa. Voisin opiskella ohjelmointia tai sitten esimerkiksi kauppatieteitä.

 

Saara Östman, 17

— Olen kiinnostunut musiikista ja teatteritoiminnasta. Olen mukana esimerkiksi taidekoulu Estradissa ja soitan pianoa musiikkiopistossa. Kesällä olen Kehruuhuoneen kesämuusikkona.

Lappeenrannassa pystyy tekemään ja näkemään paljon. Täällä on yllättävän paljon kulttuuritapahtumia, joista kannattaa levittää tietoa.

Lukion jälkeen haen varmaan opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan musiikkikasvatusta, koska haluan musiikinopettajaksi. Sen jälkeen voisin ihan hyvin muuttaa takaisin Lappeenrantaan.

 

Kirjoittaja:
Eevi Kinnunen