Kilpailukeskus nousee talkoovoimin

LAPPEENRANTA. 26 hehtaarin pelto täyttyy teltoista Jukolan viestiä varten. Maali- ja lähtöalueiden sijainnit pidetään salassa kilpailun alkuun asti.

Tuomo Reponen

Iso ruokailuteltta verhoutuu pressulla ja viereen rakennetaan jo seuraavaa. Raipossa sijaitseva 26 hehtaarin pelto alkaa täyttyä hiljakseltaan, kun keskiviikko ylittää puolenpäivän.

— Kaikkiaan 24 telttaa pitäisi pystyttää. Tarkoitus olisi saada homma valmiiksi tämän viikon aikana. Ensi viikolla alkaa telttojen varustuksen kuntoon laittaminen, Jukolan viestin kenttä- ja huoltovastaava Seppo Kylliäinen kertoo.

Paikalla on Kylliäisen tiedon mukaan 45–50 talkoolaista, joiden työpäivän pituudeksi tulee kahdeksasta kymmeneen tuntia. Kilpailukeskuksen pystyttäminen alkoi toukokuun alussa. Silloin töitä tehtiin kahdessa vuorossa. Nyt meneillään on kolmas päivä telttojen pystytyksessä.

Lista on pitkä, kun Kylliäinen luettelee käyttötarkoituksia.

— Ruokalateltat kilpailijoille ja toimitsijoille, VIP-teltta, peseytymis- ja saunatilat, mediateltta, ensiaputeltta, varustarkastusteltta. Tuolla ruokailuteltan vieressä on niin kutsuttu kauppakuja, hän esittelee.

Lisäksi majoitukseen on varattu 1200 aarin kokoista telttapaikkaa. Lisäksi puolijoukkuetelttoja pystytetään 400 kappaletta.

 

TYÖTÄ on paljon, mutta talkoolaisten joukko ei sitä sure. Hyvä sää saa kiitosta. Ihmetystä aiheuttaa monien keskuudessa se, kuinka paljon työtä viikonlopun tapahtuma vaatii.

— Kova savotta tämä on, mutta loistokeli töiden tekoon. Hyvin tässä jaksaa, Risto Ruotsalainen kertoo laskeuduttuaan rakennustelineeltä alas.

Ruotsalainen on nähnyt kilpailualueen kehityksen, sillä hän on talkoolaisena kolmatta viikkoa. Kilpailussa tehtävät jatkuvat toimitsijan roolissa.

— Ja purkuhommat aloitetaan heti sunnuntaina tapahtuman jälkeen.

 

TELTTOJEN lisäksi pellolla on valmiina maali- ja lähtöalueen rakenteet. Niiden sijainnit pidetään salassa loppuun asti. Netissä on jaossa vanhoja maastokarttoja, mutta niistä ei ole viestintäpäällikkö Antti Nousiaisen mukaan etua.

— Huippujoukkueet suunnittelevat peruskartoille omia rataluonnoksiaan ja pohtivat eri vaihtoehtoja eri rastien suhteen, hän kertoo.

Valtavan kokoisen alueen salassapito ei ole aukotonta. Nousiaisen mukaan lajiylpeys on kuitenkin pääsääntöisesti niin kova, että tiedusteluita ei alueella tehdä.

— Kaikilla alueella liikkujilla on ajoluvat. Lisäksi maanomistajat ovat tietoisia tapahtumasta ja ilmoittelevat, jos näkevät jotain epäilyttävää. Talkoolaiset valvovat myös osaltaan kilpailukeskuksen toimintaa.

Majoitukseen on varattu 1200 aarin kokoista

telttapaikkaa. Seppo Kylliäinen

 

Kirjoittaja:
Tuomo Reponen