Categories
Artikkelit

Kimi Räikkönen lahjoitti kilpurin Muukkoon

KARTING. Kimi Räikkönen muisti Lappeenrannan Urheiluautoilijoita ja juniorivuosiensa lempirataa tuliterällä lasten Cadet-luokan kartingautolla.

Anssi Silvennoinen

Taavi Jurvanen ampaisi tiistaina Kimi Circuitille mustalla Iceman 007 -autolla. Hetken kuluttua kuusivuotias kuski paineli 60-kuutioisen moottorin kiidättämänä Muukon kartingradan kurveissa kuin vanha tekijä.

Jurvanen sai kunnian ajaa ensimmäiset metrit kartingautolla, jonka Kimi Räikkönen lahjoitti Lappeenrannan Urheiluautoilijoille. Räikkösen lahjoitus on osa AKK-Motorsportin Flying Finn 100 -hanketta, jonka tavoitteena on saada seurojen käyttöön sata uutta juniorien kartingautoa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoteen 2017 mennessä.

Räikkönen lahjoitti hankkeeseen kaksi autoa, joista toisen lapsuutensa kotiradalle Espoon Bemböleen.

-Kimi nimesi itse radat, joille hänen lahjoittamansa autot annetaan. Tosi hieno ele, että se muistaa vielä meitä, kun tällainen mahdollisuus tuli. Kai se ajatteli, että pitää antaa Lappeenrantaankin sitten, omalle nimikkoradalleen, lappeenrantalaisen rata-autoilun grand old man Matti Noroaho hymyilee.

Uusi auto on LprUA:n kolmas Cadet-luokan menopeli. Luokassa kilpailevat 7-9-vuotiaat.

-Uusi on aina uusi. Se on vähän jäykempi ja muuta verrattuna käytettyihin, mutta eihän se näin pienillä merkitse mitään, Noroaho muistuttaa.

Tuliterä kilpuri tuli LprUA:lle tarpeeseen, vaikka seuralla onkin erikokoisia kartingautoja jo melkein kaksikymmentä.

-Autot eivät tahdo riittää, koska porukkaa alkaa olla ajamassa niin paljon, lähemmäs kolmekymmentä illassa. Harva ostaa oman auton.

Juuri Noroahon ja Kimi Räikkösen vanhempien Matti ja Paula Räikkösen ystävyys johdatti tulevan F1-mestarin LprUA:n jäseneksi talvella 1998.

Nykyinen Ferrari-kuljettaja oli Muukossa viimeksi paikalla vuonna 2001, kun hän vihki radan kantamaan omaa nimeään.

Tänä kesänä Kimi Circuitilla järjestetään kartingin SM-sarjan kauden toiseksi viimeinen ja Raket-juniorimestaruussarjan viimeinen osakilpailu 12.-14. elokuuta.

Kartingin SM-sarjan lihavimmat vuodet vaikuttavat olevan takana, mutta täksi kaudeksi se on saanut tukijakseen Koiranen GP -formulatallin. Talli jakaa kauden päätteeksi palkinnoksi Formula 4 -testit OK- ja KZ2-luokkien kolmelle parhaalle kuljettajalle.

Testien perusteella Koiranen GP valitsee potentiaalisimman nuoren kuljettajan, joka saa 50 000 euron stipendin SMP Formula 4 -sarjaan ensi kaudeksi. Stipendi kattaa kolmasosan sarjan kausimaksusta.

LprUA:lla ei ole tällä kaudella yhtään kuskia kartingin SM-sarjoissa, imatralaisella Saimaan Kartingilla on neljä.

-SM-sarjat alkavat olla tänä päivänä aika kalliita osallistua. Sen sijaan Rotax-harrastesarjassa on kyllä toistasataa ajajaa. SM jää siinä vähän varjoon.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen