Savitaipale soi vielä joskus

Musiikkifestivaali. Toiminnanjohtaja antaa nyt aikaansa perheelleen. Koko organisaatio vetää henkeä.

Sari Pullinen

Savitaipale soi -tapahtumaa ei järjestetä ensi kesänä. Toiminnanjohtaja Mika Terho lupaa kuitenkin, ettei pillejä pantu pussiin lopullisesti.

Viimeiset neljä vuotta pieni porukka on tehnyt töitä laadukkaan musiikkitapahtuman rakentamiseksi. Joka vuosi tapahtuma on nostanut yleisömääriään 30 prosentilla. Uusin ennätys syntyi 3 000 maksaneella kuulijalla. Yleisö koostui paikallisten ja mökkiläisten lisäksi muun muassa pääkaupunkiseudulla ja länsirannikolla asuvista.

— Nyt haluan antaa aikaani perheelle. Tämä on ollut osapäivätyö, josta ei tule penniäkään liksaa. Siksi huilataan vähän ja mietitään, mihin suuntaan tapahtumaa voisi kehittää, Terho kommentoi.

Palatessaan Savitaipale soi on edelleen jazzpainotteinen, Terho lupaa.

— Jokainen konsertti on ollut räätälöity. Olemme miettineet tietynlaisen varttuneemman väen näkökulmaa.

 

Ajankohta, viikko juhannuksen jälkeen, on pulmallinen, sillä tapahtumia riittää silloin ruuhkaksi asti ympäri maakuntaa.

— Päällekkäisiä tapahtumia oli nytkin älyttömästi, ja ne söivät toisiaan. Kaikki liikkuvat flyygelit oli varattu ja äänentoistoteknikot kiireisiä.

Ajankohdan siirtäminen on Terhosta mahdotonta, koska hänen mukaansa Savitaipaleella ei voi järjestää suurta musiikkitapahtumaa viikon välein. Se toinen musiikkitapahtuma on Sapassi-viikon Hakamäki piknik.

Ensi vuodeksi sovitut keikat järjestetään Savitaipaleen sijaan Helsingissä. Samalla Terho juhlii 50-vuotissyntymäpäiväänsä. Parhaillaan hän neuvottelee esiintymissopimuksista Ultra Bran ja kuubalaisen Tania Pantojan kanssa.

 

Kirjoittaja:
Sari Pullinen