Ilkka Pöyhiästä tuli tulentalloja

Tapahtuma. Tänään Joutseno-päivillä on luvassa puoli kymmeneltä alkava perinnejumalanpalvelus.

Eevi Kinnunen

Joutseno-päiviä vietettiin lauantaina koleassa mutta sateettomassa säässä. Päivä käynnistyi kymmeneltä Joutsenon torilla, jossa nähtiin muun muassa musiikkiesityksiä.

Entinen tulentalloja ja tapahtuman yksi puuhamies Pekka Lukkari sanoo, että väkeä kerääntyi torille mukavasti ja etenkin uudenlaiset ohjelmanumerot, kuten liikunnallinen capoeira-esitys, virkistivät tapahtumaa.

Torilla jaettiin lauantaina myös kunniamainintoja. Vuoden joutsenolaiseksi valittiin Joutseno-lehden lukijoiden äänestämänä Minna Hotakainen. Innokas hiihtäjä ja urheiluseuravaikuttaja uskoo, että tunnustus on kiitosta aktiivisesta talkootyöstä ja ihmisten liikuttamisesta.

Hän sanoo, että valinta oli iloinen yllätys, samoin kuin koko ehdokkuus. Ehdokkaat julkistettiin alkukesästä, mutta Hotakainen huomasi vasta heinäkuussa olevansa mukana äänestyksessä.

 

Tulentallojaksi valittiin ylikomisarion työstä kesän alussa eläkkeelle jäänyt Ilkka Pöyhiä. Lähes koko ikänsä alueella asunut Pöyhiä sanoo, että tehtävä on kunnia. Pöyhiän joutsenolaisidentiteetti on vain vahvistunut yhä mieltä korventavan kuntaliitoksen jälkeen.

— Joutsenolaisuus on hyvissä voimissa.

Joutseno-päivät jatkuvat sunnuntaiaamuna perinnejumalanpalveluksella. Pöyhiä sanoo odottavansa arvokasta tapahtumaa, mutta aamun jälkeen hänen katseensa siirtyy Joutsenosta maailmalle.

— Eiköhän sitten ole vuorossa olympialaisten seuraaminen.

 

Kirjoittaja:
Eevi Kinnunen