Categories
Artikkelit

Linnoitus sai uuden perinteen

LAPPEENRANTA. Kehruuhuoneen järjestämistä sieni- ja sadonkorjuumarkkinoista tehdään säännöllinen tapahtuma Suomen luonnon päiväksi.

Ilpo Leskinen

Linnoitus saa pysyvän tapahtuman kesän ja syksyn rajamaille. Kehruuhuoneella lauantaina järjestetyt sieni- ja sadonkorjuumarkkinat pidetään tulevinakin vuosina Suomen luonnon päivänä. Näin lupaa Kehruuhuoneen yrittäjä Sari Kaasinen.

Kaasinen oli lauantaihin tyytyväinen. Yleisömenestys oli vähintään kohtalainen. Uuden sadon myyjien lisäksi mukana oli käsityöläisiä ja esiintyjiä. Kaasinen toivoo, että ensi vuodeksi saadaan vieläkin enemmän myyjiä kuin nyt oli.

Mehiläistarhaaja Jouko Kolhonen ja lammasyrittäjä Seppo Villa olivat tyytyväisiä kävijämäärään. He myivät tuotteitaan ulkosalla, jossa tuuli kolisteli telttoja.

-Asiakkaita kävi koko ajan tasaisesti, vaikka mitään varsinaista ruuhkaa ei ollutkaan, Seppo Villa sanoo.

Hunaja kävi Kolhosen mukaan hyvin kaupaksi. Tämän kesän hunajasato jää tavallista huonommaksi, joten kotimaista hunajaa ei välttämättä riitä kovin pitkään. Kolhosen mukaan hunajat kannattaa siksi ostaa hyvissä ajoin.

Sieni- ja sadonkorjuumarkkinoiden idea on Villan mukaan hyvä. Hän antoi lisäplussan siitä, että tapahtuma tarjosi esiintyjillekin mahdollisuuden. Hän haluaa, että tapahtumasta tulee perinne.

Villa on kiertänyt lammasruokineen ja -taljoineen lukuisissa tapahtumissa. Sunnuntaina hän menee Korkea-ahon maalaismarkkinoille.

 

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen