Saara Lipsanen sai yhden kullan lisää kokoelmiinsa

Yleisurheilu. LUM:n keihäänheittäjä hallitsee nuorten kisoja. Tänä viikonloppuna hän jännää vielä, kuinka kaksoisveli Simo Lipsanen pärjää pituudessa ja kolmiloikassa.

Kalle Sipiläinen

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Saara Lipsanen käveli tyytyväisenä pois Kimpisen urheilukentän keihäspaikalta. Hän lähti hakemaan 22-vuotiaiden kultamitalia, ja se tuli nuorten SM-kisojen avauspäivänä.

— Siinä oli ihan hyviä heittoja. Tuuli oli vähän kovempi vastainen, piti aina etsiä rakoja, mutta samahan se vastatuuli on kaikille. Ihan hyvä kilpailu, Lipsanen kertoi.

Lipsanen heitti kotikentällään kahdesti peräkkäin yli 50 metriä. Parhaaksi suoritukseksi jäi 51,80 kantanut kolmannen kierroksen leiskaisu. Nuorten Suomen mestaruus oli hänelle kolmas peräkkäinen, kun mukaan lasketaan 19-vuotiaiden mestaruus vuodelta 2014.

Niiden lisäksi palkintokaapista löytyy kultamitali 17-vuotiaiden ikäluokasta.

Lipsanen nähdään Kimpisessä tositoimissa pian uudestaan, sillä hän heittää olympialaisten jälkeen käytävissä Lappeenrannan Eliittikisoissa.

— Eliittikisat on käsittääkseni katsastuskilpailu Suomi—Ruotsi-otteluun, joten eiköhän siellä ole kaikki Suomen kärkinaiset mukana.

Kultamitali tuskin jää Lipsasen perheen ainoaksi arvometalliksi tänä viikonloppuna, sillä kaksoisveli Simo Lipsanen jahtaa menestystä sekä pituudessa että kolmiloikassa.

Sunnuntain kolmiloikkakisassa kohtaavat Kalevan kisojen ykkönen ja kakkonen, kun Lipsanen hakee revanssia Tuomas Kaukolahdesta.

— Pitää seurata Simon kisoja. Ihan hyvät kisat nämä on, Saara Lipsanen sanoi.

Mestaruuden avauspäivänä nappasi myös Lappeenrannan Urheilu-Miesten kävelijä Tiia Kuikka. Vaikka Kuikka voitti 22-sarjan 5 000 metrin kilpailun, niin kovinta vauhtia hän ei radalla painellut, vaan sitä nähtiin 19-sarjassa.

Suomen kävelylupaus Taika Nummi ja Espoon Tapioiden toinen kilpailija Enni Nurmi ehtivät maaliin minuuttitolkulla Kuikkaa nopeammin.

— Eipä kauhean hyvin mennyt. Muuta tavoitetta ei ollut kuin voittaa oma sarja, Kuikka kertoi.

Viimeistä vuotta 22-sarjassa kilpailevalla Kuikalla on ollut ongelmia jalan kanssa, eikä kävely ole kulkenut muutenkaan kovin hyvin, sillä hän on kokenut ylikuormitusta.

— Limapussin tulehdus, mutta se on nyt parempaan päin. Se on vaivannut jo viime talvesta lähtien ja päässyt pitkittymään. Välillä se on ollut parempi, välillä huonompi. Huhtikuussa tuli hyvä 20 kilometrin kisa, mutta sen jälkeen ei ole oikein tullut hyvää tulosta.

Alisa Vainion odotettiin palaavan kilpailutauolta nuorten SM-kisojen avauspäivänä. Vainio oli ilmoittautunut 19-sarjan estekisaan, mutta koko kesän vain harjoitteluun keskittynyt kestävyysjuoksijalupaus ei ilmestynyt lähtöviivalle.

3 000 metrin esteet juostiin neljän kilpailijan kesken. LUM:n Emma Jyrkinen sai hopeaa.