Kaakon taide sai rahaa toiminnan kehittämiseen

Visuaalinen taide. Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa toimiva taiteilijoiden verkosto aikoo hakea lisärahoitusta kansallisen yhteistyön kehittämiselle.

Kati Pullinen

Kaakon taide on saanut 40 000 euron avustuksen Werkosto-hankkeeseen. Werkoston tarkoitus on kehittää Kaakon taiteen toimintaa Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa sekä vahvistaa sen kumppanuuksia ja ylipäätänsä visuaalisen alan yhteistyötä kansallisesti.

Kaakon taiteen taidejohtaja Anna Vilkunan mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämällä rahoituksella on suuri merkitys taiteilijoiden toimeentulon edistämisessä.

-Rahoituksen saaminen tarkoittaa, että toimintamme visuaalisen alan taiteen ja taiteilijoiden toimeentulon edistämiseksi voi jatkua. Visuaalisen taiteen alalla ei ole vieläkään vakinaista rahoitusta taidetta kehittäville ja taiteilijoita työllistäville rakenteille, vaikka olemme tehneet kyllä työtä sen eteen, Vilkuna sanoo.

Käytännössä Kaakon taiteen työ on alan kehittämistä, lobbaamista ja ideoiden hakemista, kertoo Vilkuna. Hänen mukaansa kansallisen yhteistyön lisääminen on olennaisessa osassa taidealan kehittämisessä, mutta rakenteiden puuttuessa yhteistyön edistäminen on hankalaa.

-Meillä on suhteet ja yhteistyökumppanit valmiina. Haemme kansallisen yhteistyön kehittämiselle lisärahoitusta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakoi Taiteilijoiden toimeentulona ja työllisyyden sekä vapaan kentän tuki -avustusta kaikkiaan 943 000 euroa. Kaakon taide oli ainoa visuaalisen taiteen alan sekä ainoa kaakkoissuomalainen toimija, joka sai rahoitusta.

Kaakon taide on visuaalisen taiteen verkosto, jonka ytimen tarkoitus on tuoda yhteen ihmiset, taiteet ja taiteilijat. Kaakon taiteen jäsenseuroihin kuuluu noin 300 visuaalisen alan taiteilijaa.

Kirjoittaja:
Kati Pullinen