Categories
Artikkelit

Eliittikisat tulossa Kimpiselle myös 2017

YLEISURHEILU. Lappeenrannan osakilpailu on näillä näkymin Eliittikisasarjassa mukana myös ensi vuonna.

Anssi Silvennoinen

Lappeenranta näyttää pysyvän yleisurheilun Eliittikisasarjassa myös ensi kaudella. Osakilpailujen järjestäjiä ja ajankohtia ei ole kuitenkaan vielä lopullisesti selvillä.

Suomen Urheiluliiton hallituksen oli tarkoitus päättää asiasta jo lauantaina 24. syyskuuta, mutta asia jäi pöydälle.

-Siellä on enää tehtävänä parin kisan päivämäärätarkistuksia. Uskon, että saamme ne finaaliin tällä viikolla, Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä kertoo.

Onko Lappeenrannan osakilpailu säilymässä Eliittikisasarjassa vai putoamassa siitä pois?

-Uskallan tässä sanoa, että kyllä sen tilanne ihan hyvältä näyttää. Kerromme koko paketin ja päivämäärät tarkennuksineen julki, kun ne on saatu viilattua ihan kohdalleen, Mäkelä sanoo.

Lappeenrannan Urheilu-Miesten puheenjohtajan Mauri Auvisen mukaan Eliittikisasarjassa pysyminen olisi seuralle tärkeää jatkuvuuden kannalta.

-Jatkoa olisi hyvä saada, jos ajatellaan yhteistyökumppaneitakin. Ilman heitä kisan järjestäminen on ihan mahdottomuus, Auvinen toteaa.

Kilpailusarjassa pysyminen olisi tärkeää myös LUM:n omalle järjestelykoneistolle, joka hioo iskukykyään jo vuoden 2019 Lappeenrannan Kalevan kisoja varten.

-Luulisin, että on tärkeää, että Etelä-Karjalassa on vuosittain yksi tasokas yleisurheilukilpailu.

Lappeenrannan osakilpailun on kaavailtu olevan Eliittikisasarjan finaalitapahtuma myös ensi vuonna. Ajankohdaksi on esitetty sunnuntaita 26. elokuuta.

Suomen parhaat yleisurheilijat tulisivat siis Kimpisen kentälle kaksi viikkoa Lontoon maailmanmestaruuskilpailujen päättymisen jälkeen ja viikkoa ennen Suomi-Ruotsi-maaottelua.

Auvisen mielestä ajankohta kuulostaa hyvältä.

-Koko maajoukkueen täytyy olla silloin hyvässä iskukunnossa. Viimeisessä Eliittikisassa tulee vielä näyttöjä Ruotsi-otteluun, kuten tänäkin vuonna.

LUM aikoo myös selvittää, onko Kimpiselle mahdollista saada tuolloin mukaan enemmän kiinnostavia ulkomaisia urheilijoita kuin tänä vuonna.

-Etenkin lajeihin, joissa suomalaisia on hyvällä tasolla, Auvinen toteaa.

Eliittikisoja on kilpailtu Suomessa vuodesta 1987 alkaen. Lappeenrannan osakilpailu on ollut sarjassa mukana 26 vuotena 30 mahdollisesta.

SUL on käynnistänyt jo keskustelut siitä, kuinka Suomen yleisurheilun televisioitavia kilpailuja ja niiden muodostamaa kokonaisuutta voisi parantaa.

Suunnittelutyö koskee aikaa vuoden 2017 jälkeen.

-Kyse on koko kilpailujärjestelmästä ja siitä, minkälaisena tv-yleisurheilu näyttäytyy Suomessa. Se paketti on uudistamisen tarpeessa, Mäkelä sanoo.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen