Viipurin golf etsii uutta toimitusjohtajaa

Golf. Terhi Salminen irtisanoutui, kun eettiset arvot ja toimintatavat puheenjohtajan kanssa olivat ristiriidassa.

Vesa Salminen

Viipurin golf hakee uutta toimitusjohtajaa tehtävän jättäneen Terhi Salmisen tilalle. Viipurin golf ry:n puheenjohtaja Teppo Karttunen sanoo työsuhteen päättyneen Salmisen omasta aloitteesta.

Uuden toimitusjohtajan hakuaika on lokakuun loppuun. Tuo-san kenttäprojektin käynnistäneen, nyt jo edesmenneen Jukka Pesun jälkeen Viipurin golfilla on ollut viisi toimitusjohtajaa runsaan kymmenen vuoden aikana ja haussa nyt kuudes.

Viipurin golf on saanut tänä vuonna Karttusen mukaan 180 uutta jäsentä, joista 60 junioria. VG kierrätti kauden aikana 800 koululaista ja opiskelijaa Kahilanniemessä tutustumassa lajiin ja sitä kautta uusia pelaajia on ilmestynyt viheriöille.

Tuosassa vieraspelaajia on käynyt toivottua vähemmän. Karttusen mukaan pääkentän markkinointi on ontunut.

-Jos Lahden tuolla puolen sanoo Viipurin golf, ihmiset kysyvät, onko se Viipurissa vai.

Pelattuja kierroksia on kirjattu lokakuun puoliväliin mennessä tältä kaudelta lähes 27 000, missä on laskua edellisvuoteen viisi prosenttia. Kahilanniemessä kierroksia kertyi 11 100 eli lähes sama määrä kuin edellisvuonna.

Golfosakkeiden myynti on muun maan tavoin tyrehtynyt kokonaan Etelä-Karjalassa.

VG osti keväällä Kahilanniemen rangen alueen huoltorakennuksineen Jukka Sunisen yhtiöltä Golden Swing Lappeenrannalta. Golden Swingin omistukseen jäi Kahilanniemen golfklubi. VG operoi kentällä jo edellisellä pelikaudella.

Karttusen mukaan Kahilanniemi on sijainniltaan ainutlaatuinen kaupunkikenttä.

– Se on hyvä sisäänheittotuote.

Aiemmin varsinkin osakkailta tulleita kriittisiä kommentteja Kahilanniemeä kohtaan ei ole enää kuulunut, kun kentän käyttöaste on noussut ja uusia pelaajia saatu sitä kautta seuraan.

Tuosan Etelä-Saimaa golfia pyörittävä Willimiehen Golf on ensi vuonna velaton, mikä tietää osakkailta vajaan 300 euron pääomavastikkeen poistumista.

– Kenttä on kymmenen vuotta vanha ja velaton. Osakkaat ovat tehneet hienoa työtä ja maksaneet sen ilman veronmaksajien tukia. Kenttä ei ole saanut minkäänlaista liikuntapaikka-avustusta, Karttunen sanoo.

Viipurin golf ja Willimiehen Golf suunnittelevat hallitustensa eriyttämistä. Nyt molempien hallituksissa istuvat samat ihmiset, ja se voi verottajan mukaan tehdä myös yhdistyksestä arvonlisäveron maksajan.

Toimitusjohtajat

Viipurin golfin toimitusjohtajat 2003-2016:

Jukka Pesu

Reino Solehmainen

Kimmo Pennanen

Aki Mähönen

Matti Nenonen

Terhi Salminen

Viipurin golf

Suomen toiseksi vanhin golfseura on perustettu 1938.

VG pyörittää Kahilanniemen 9-reikäistä ja Tuosassa sijaitsevaa 18-reikäistä Etelä-Saimaa golfia, joka valittiin vuonna 2016 Suomen kauneimmaksi golfkentäksi.

Seurassa on 1?682 jäsentä, joista junioreita 204. VG:n muiden osakkaiden kanssa omistamassa golfyhtiössä on yli 700 osakasta.

Kirjoittaja:
Vesa Salminen