Keskusapteekissa alkoi ale

APTEEKIT. Lappeenrannan keskusapteekki lopettaa marraskuussa. Oleksille avautuu Lappeenrannan City-apteekki.

Ilpo Leskinen

Lappeenrannan apteekkikuviot menevät uuteen uskoon. Kauppakadun ja Oksasenkadun kulmassa toimiva Lappeenrannan keskusapteekki aloitti loppuunmyynnin. Apteekki lopettaa toimintansa 21. marraskuuta.

Apteekin hallinnosta vastaava Panu Sarvilahti kertoo, että alennusmyynti koskee muita kuin lääkkeitä. Joukossa on lisäravinteita, kosmetiikkaa ja haavanhoitotarvikkeita. Lääkkeitä ei lain mukaan saa myydä alennuksella.

Viime vuonna edesmenneen Ossi Sarvilahden keskustan toimipisteen apteekkioikeudet sai Sari Halko Parikkalasta.

Ossi Sarvilahti johti Lappeenrannan keskusapteekkia vuodesta 1978 lähtien. Hän toimi poikkeuksellisen pitkään yhden ja saman apteekin apteekkarina.

-Uusi apteekkari ostaa lääkevaraston, mutta muista tavaroista pitää päästä kokonaan eroon ennen toiminnan lopettamista, Sarvilahti perustelee loppuunmyyntiä.

Panu Sarvilahdella ei ole apteekkialan koulutusta, joten lääkekaupasta on hänen isänsä kuoleman jälkeen vastannut apteekin proviisori.

Sari Halko avaa Lappeenrannan City-apteekin 24. marraskuuta Oleksilla, Koulukadun ja Kauppakadun kulmauksessa. Hän etsi ja löysi paremman paikan kuin missä Keskusapteekki nyt toimii.

Halko on toiminut apteekkarina Kesälahdella 4,5 vuotta. Sitä ennen hän toimi Savonlinnassa proviisorina 20 vuotta.

-Olen hakenut kaupunkipaikkaa. Viihdyin hyvin Kesälahdella, mutta sote-kuviot alkoivat arveluttaa. Jos lääkärin vastaanotto loppuu pieneltä paikkakunnalta, apteekin kannattavuus heikkenee.

Halko aikoo olla City-apteekissa mahdollisimman paljon tiskin takana asiakkaita palvelemassa.

-Nautin asiakkaiden neuvonnasta, joten olen rivistössä muiden työntekijöiden mukana. Kyse on siitä, miten delegoi töitään. Proviisori pystyy hoitamaan apteekkarin toimistotöitä.

Parikkalan Koitsanlahdella asuva Halko kertoo tottuneensa pitkiin työmatkoihin. Työmatka Savonlinnaan oli 70 kilometriä, Kesälahdelle 60 kilometriä ja nyt Lappeenrantaan 85 kilometriä.

 

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen