Norppa-aiheiset työt voitokkaita

Julkinen taide. Etelä-Karjalan osuuspankki järjesti teoskilpailun paikallisille taideopiskelijoille.

Riina Nokso-Koivisto

Taideopiskelija Kalle Heikkilän teoksesta tapittaa nappisilmillään 360 norppaa.

— Halusin havainnollistaa ihan konkreettisesti, kuinka paljon koko maailmassa on norppia. Niin kuin näkyy, ei kovin paljon, Heikkilä sanoo.

Heikkilä, Essi Pitkänen ja Nunnu Raatikainen voittivat Saimaa-aiheisen teoskilpailun, jonka Etelä-Karjalan osuuspankki järjesti taideopiskelijoille. Pankki hankkii voittajien työt uuteen toimitaloonsa, joka valmistuu tammikuussa. Lisäksi kolmikko palkitaan 1 000 euron stipendeillä.

Heikkilän ja Essi Pitkäsen työt sijoitetaan pankin asiakastiloihin. Kummankin teoksen lähtökohtana on ollut norppa, mutta ideat ovat hyvin erilaiset. Heikkilä leimaa norppansa akryylimaalilla isolle koivulevylle. Pitkänen sen sijaan tekee animaation, jossa norpat ja kalat uiskentelevat vedenalaisessa maailmassa.

— Minulle oli tärkeää saada teokseen liikettä ja eloa, Pitkänen kertoo.

 

Nunnu Raatikaisen Ongella-teoksen on tarkoitus piristää pankin henkilökunnan parkkihallia. Raatikainen on osannut hyödyntää hallin rakenteita.

Esimerkiksi seinässä oleva paloposti muuntuu Raatikaisen suunnitelmassa Saimaan rantakallioksi, jonka päällä istuskelee onkijapoika.

Lisäksi kilpailussa palkittiin kunniamaininnoilla Anni Myllyniemi ja Zindy Vähäkangas, joiden ideat pohjautuivat Saimaan vesikartan muotoihin.

Taideopiskelijoiden työt ovat osa taidehankintoja, joita Etelä-Karjalan osuuspankki tekee uuteen toimitaloonsa. Sekä pankin sisustussuunnittelun että taidehankintojen teemana on Saimaa.

 

Kirjoittaja:
Riina Nokso-Koivisto