Saimaa kirkkaammaksi yhteisellä brändillä

Matkailu. Imatran kylpylän Harri Hirvelä ja Saimaa Adventuresin Ville Harinen toivovat maakunnallisen markkinointiyhteistyön nostavan aluetta esiin uudella tavalla.

Anniina Meuronen

Saimaa-maakunnat, eli Etelä-Karjala ja Etelä-Savo ovat yhdistämässä voimansa Suomen suurimman järven markkinoinnissa. Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakuntaliitot haluavat tehdä Saimaasta brändin.

Imatran kylpylän varatoimitusjohtaja Harri Hirvelä on sitä mieltä, että nyt jos koskaan on aika painottaa Saimaan merkitystä.

Hirvelän mukaan maakuntaliittojen yhteistyö on hyvä asia.

-Toki yhteistyössä on voimaa. Suomessa on alueita, jotka perinteisesti ovat matkailijoiden suosiossa, kuten esimerkiksi Lappi, pääkaupunkiseutu ja isot kaupungit. Me muut jäämme pakostakin syrjään, jos emme tuo itseämme uudella tavalla esiin.

Hirvelä sanoo että nyt on pohdittava perin pohjin, mitä ja missä potentiaalisille asiakkaille halutaan viestiä. Hän toivoo yhteistyön valjastavan oikeat ihmiset tekemään oikeita asioita, jotta Saimaa nousisi kunnolla esille.

-Saimaasta on löydettävä asioita, joilla erotutaan muista houkuttelevalla tavalla. Saimaan vieminen bränditasolle on toki haastavaa.

Saimaa Adventuresin Ville Harinen on samoilla linjoilla: toimia yhteisen Saimaan tunnettuuden lisäämiseksi tarvitaan.

-Toivottavasti tämä nyt kerrankin lähtisi eteenpäin. Aktiviteettiyrittäjän näkökulmasta toivon tietysti, että aktiviteetteja nostetaan enemmän esille.

Harinen näkee maakuntaliittojen yhteistyön hyvänä, jos liitot vain ovat yksimielisiä toimissaan.

-Ja toivottavasti saadaan paljon yrityksiä mukaan. Resurssointiongelma voi tietysti tulla eteen: kuka tekee mitäkin ja millä ajalla.

Saimaa Adventures on jo käyttänyt ryhmiä tutustumassa Saimaaseen RIB-Safareilla. RIB-veneeseen mahtuu noin kymmenen hengen ryhmä.

-Olemme ensin veneilleet Saimaalla, käyneet poimimassa marjoja saaresta ja sen jälkeen menneet saunaan Hossukan Helmeen. Paikan päällä on syöty paikallista kalaa paikallisten uusien pottujen kera. Se on toiminut hyvin ulkomailta tuleville vieraille.

Harinen nimeää Imatran alueen vetonaulaksi nimenomaan Saimaan.

-Tietysti moni odotti, että olisin sanonut Vuoksi, mutta minusta Vuoksi on vain joki muiden joukossa. Imatran koskikin on toki hieno elämys, mutta osaksi keinotekoinen.

Saimaasta on löydettävä asioita, joilla erotutaan muista houkuttelevalla tavalla Harri Hirvelä

Kirjoittaja:
Anniina Meuronen