Categories
Artikkelit

Joutseno saa Kultsu-areenan

Anssi Silvennoinen Joutsenon urheilukeskukseen remontoidaan parhaillaan Kultsu-areenaa. Vähälle käytölle jäänyt entinen tennishalli saa uuden elämän jalkapallohallina. 40×19-metriseen halliin asennettiin keskiviikkona tekonurmialusta, joka vastaa laadultaan tekonurmia, joilla pelataan myös kansainvälisiä otteluita. Projektin isä on jalkapalloseura Kultsu FC:n johtokunnan jäsen Jari Niiranen. -Olen kysellyt tästä hallista varmaan vuoden ajan. Väänsimme hallin entisen omistajan kanssa kauppaa pitkin kesää ja syksyä. Nyt se on toteutunut. Minä omistan hallin, mutta Kultsu-areena on tämän nimi, Niiranen kertoo. Kultsu FC:n päävalmentaja Kimmo Lötjönen on muutoksesta mielissään. -Tämä on vuoden jalkapalloteko, Lötjönen toteaa. Hallissa on myös noin sadan neliön pukuhuonetilat, jotka remontoidaan ja varustetaan pieneksi kuntosaliksi esimerkiksi kuntopyörillä ja kylmäaltaalla. Investoinnin hinnan Niiranen jättää mysteeriksi. -Ainahan se jotain maksaa. Suoranaiseksi joululahjaksi Niiranen ei sentään hallia halua nimetä. -Varmaan käyttäjät joutuvat kuitenkin jotain tuntihintaa maksamaan. Aiemmin hallin alustana oli kova muovimatto, jolla pelattiin tenniksen ja jalkapallon lisäksi sulkapalloa, salibandya ja koripalloa. Hallissa järjestettiin myös liikuntatunteja ennen kuin viereinen Joutsenohalli valmistui vuonna 2009. Urheilukeskuksessa on myös kaksi täysimittaista nurmikenttää, tekonurmikenttä sekä Joutsenohalli kuntosaleineen ja juoksusuorineen. -Tällainen harjoituskeskus palvelee edustusjoukkuettamme mahtavasti. Imatran isoon halliinkin on matkaa vain 15 kilometriä. Olosuhteet ovat viimeisen päälle hyvät. Eihän tällaisia mahdollisuuksia ole jokaisella liigaseurallakaan, Lötjönen toteaa.  

Anssi Silvennoinen

Kirjoittaja: