Categories
Artikkelit

Stam1na ja Kotiteollisuus Emma-ehdokkaina

Stina Kivinen Eteläkarjalaiset Stam1na- ja Kotiteollisuus-yhtyeet ovat ehdolla Suomen suurimman musiikkialan palkinnon saajaksi. Stam1na on ehdolla viidessä eri Emma-kategoriassa. Bändi kilpailee vuoden yhtyeen tittelistä, lisäksi heidän Elokuutio-albuminsa on ehdolla sekä vuoden albumiksi että vuoden metallialbumiksi. Stam1naa voi myös äänestää yleisöäänestyksessä vuoden yhtyeeksi. Heidän musiikkivideonsa Kuudet raamit on yleisöäänestyksessä ehdolla vuoden musiikkivideoksi. Myös Kotiteollisuus kilpailee yleisöäänestyksessä vuoden yhtyeen tittelistä. Lisäksi heidän Vieraan vallan aurinko -albuminsa on ehdolla vuoden rock-albumiksi.

Kategorioita on yhteensä 22. Vuoden 2017 Emma-palkinnot jaetaan 4.2. 2017. Jo julkaistujen kategorioiden lisäksi gaalassa voidaan jakaa vuosittain harkittavia erikois-Emmoja. Eniten ehdokkuuksia kahmi Vesala, joka sai niitä seitsemän. Hän on ehdolla muun muassa vuoden naissolistiksi ja vuoden tuottajaksi, lisäksi hänen Vesala-niminen albuminsa on ehdolla vuoden albumiksi.

Poplaulaja Sanni on ehdolla kuudessa eri kategoriassa ja pop-tulokas Alma ja Stam1na viidessä. Vuoden naissolistin tittelistä kilpailevat Vesalan lisäksi esimerkiksi Sanni, Kaija Koo ja Suvi Teräsniska. Vuoden miessolistiksi taas ovat ehdolla esimerkiksi Elastinen, Lauri Tähkä, Olavi Uusivirta ja Michael Gabriel. Vuoden 2017 Emma-gaala on järjestyksessään jo 31. Gaalassa esiintyy liuta pop-tähtiä, esimerkiksi Alma, Vesala, Evelina, Ellinoora ja Michael Gabriel.

Stina Kivinen

Kirjoittaja: