Asuntoja myymälän tilalle

Lauritsala. Seinäjokelainen kiinteistöyhtiö haluaa rakentaa Kauppakäytävän tyhjän myymälän tilalle kerrostalon. Yhtiö hakee purkamislupaa kaupungilta.

Terhi Kinnunen

Kiinteistökehitysyhtiö City kauppapaikat on hakenut lupaa purkaa omistamansa tyhjän myymäläkiinteistön Lauritsalan Kauppakäytävältä. Yhtiö aikoo rakentaa paikalle asuinkerrostalon.

Purettava Kauppakäytävä 4:n kiinteistö on rakennettu vuonna 1969. Rakennuksessa on aikoinaan ollut muun muassa supermarket, Valintatalo, Tiimari ja kukkakauppa.

Lappeenrannan kaupungille jätetyssä hakemuksessa City kauppapaikat perustelee purkamista sillä, että kiinteistö on ollut tyhjillään jo usean vuoden ajan.

— Lauritsalassa ei ole tarvetta liiketiloille, mutta asunnoille on tarvetta, City kauppapaikkojen toimitusjohtaja Raimo Sarajärvi sanoo.

 

Tilojen vuokraamisesta on Sarajärven mukaan käyty neuvotteluita muutamien kiinnostuneiden kanssa, mutta ne eivät ole johtaneet sopimukseen.

— Ei ole mitään syytä pitää tyhjää liiketilaa aluetta pilaamassa.

Sarajärvi sanoo, että halvinta olisi jättää rakennus purkamatta, ja jättää se kylmilleen, mutta yhtiö ei halua jättää sitä ränsistymään.

— Ensin haluamme purkaa ja sitten haemme kaavamuutosta.

Sarajärven mukaan arkkitehti on piirtänyt luonnoksen kerrostalosta, mutta ei kerro suunnitelman yksityiskohtia.

— Jos kaavamuutos etenee normaalia tahtia, ensi vuonna tähän aikaan pitäisi rakennustöiden olla käynnissä.

 

City kauppapaikoista tuli Kauppakäytävä 4:n omistaja viime helmikuussa. Yhtiö osti tuolloin yhteensä seitsemän kohdetta Lappeenrannasta, muun muassa ostoskeskukset Weeran ja Armadan, hotelli Cumuluksen kiinteistön sekä Kauppakadun ja Valtakadun kulmassa sijaitsevan ravintolakeskittymän, jossa sijaitsee Amarillo.

— Kyllä meillä kehittämissuunnitelmia on. Osaan kuuluu saneeraaminen, osaan käytön tehostamista, Sarajärvi sanoo.

Torstaina Lappeenrannassa vieraillut Sarajärvi sanoo panneensa merkille, että Lappeenranta näyttää virkistyvän.

Sarajärvi on myös seinäjokelaisen jalkapallojoukkueen SJK:n puheenjohtaja ja mesenaatti.

 

Huomautukset Kauppakäytävä 4:n purkamisesta on tehtävä kirjallisesti rakennusvalvonnalle 19. tammikuuta mennessä.

Päätös purkuluvasta tehdään tammi-helmikuussa, tarkastusinsinööri Janne Meuronen Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonnasta kertoo.

 

Kirjoittaja:
Terhi Kinnunen