Categories
Artikkelit

Remontti tai vuokralle

Vesa Salminen

Pääkirjastolle on haarukoitu erilaisia vaihtoehtoja. Lappeenrannan strategia- ja rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen korostaa, että arviot ovat hyvin alustavia. Kustannuksiin vaikuttaa olennaisesti esimerkiksi vuokra, jos kirjasto muuttaisi. Kirjaston ja Monarin alueen tontin arvoksi on arvioitu 2-4 miljoonaa euroa. – Siinä tapauksessa, että kirjasto jää nykyiselle paikalleen, on kyse siitä, miten kallis remontti lopulta on. Tämän hetken kustannusarvio on 7,9 miljoonaa, mutta se on mekaanisesti laskettu ja vasta tarkempi suunnittelu kertoo hintalapun, Naukkarinen sanoo. – Yksi keskeinen tekijä on vaihtoehdosta riippumatta se, paljonko kirjasto tarvitsee tilaa, oli se sitten missä tahansa. Olen siinä käsityksessä, että modernit kirjastot mahtuvat pienempiin neliöihin kuin vanhat. Naukkarisen mukaan kirjastokysymyksessä painaa kolme asiaa. Kaupunki pohtii tulevaisuuden kirjaston olomuotoa, talouslaskelmia ja rakennuksen suojelullisia arvoja.

Vesa Salminen

Kirjoittaja: