Polvi kuntoon ja takaisin pyörän selkään

MOOTTORIPYÖRÄILY. Niki Tuuli loukkasi polvensa sunnuntaina Thaimaan osakilpailussa. Kokonaispisteissä toisena oleva mies viettää kisatauon kotimaisemissaan Imatralla.

Juhana Nyman

MOOTTORIPYÖRÄILIJÄ Niki Tuuli saapui hieman ontuen sponsorinsa tilaisuuteen tiistaina Lappeenrannassa. Sunnuntain Supersport-luokan osakilpailu Thaimaassa vaati veronsa.

Tuuli menetti kisan ensimmäisellä kierroksella pyöränsä hallinnan kovavauhtisessa kaarteessa, mutta säästyi kuin ihmeen kaupalla kaatumiselta. Nopeutta miehellä ja pyörällä oli kaatuessa noin 200 kilometriä tunnissa.

Miehen polvi vääntyi hurjalta näyttäneessä tilanteessa.

-Kävi tuuri, etten kaatunut. Tällä viikolla täytyy käydä kuvauttamassa polvi ja selvittää, mikä siellä on vikana. Ei se onneksi ajamista haittaa.Tuuli sanoo.

Tuuli ajoi polvivammasta huolimatta Thaimaan-kisan loppuun. Hän nousi ensimmäisen kierroksen ongelmien jälkeen kisassa kolmanneksi.

Imatran moottorikerhon Tuuli on kahden osakilpailun jälkeen sarjan kokonaispisteissä toisena. Thaimaan kolmannen sijan lisäksi tuloslistasta löytyy viides sija kauden avauksesta Australiasta.

Hienoista sijoituksista huolimatta Tuuli sanoo alkukauden olleen vaikea. Radat ovat olleet miehelle tuntemattomia, joten niiden opettelemiseen on mennyt aikaa, mikä on vaikeuttanut oikeiden säätöjen hakemista.

-Emme ole löytäneet oikeita säätöjä nopeasti, emmekä ole päässeet ihan kärkivauhtiin, Tuuli sanoo.

Vaikeuksien keskellä Tuulen mieltä lämmittää se, että ajaminen on ollut tasaista. Thaimaan osakilpailussa mies ajoi kaikki kierrokset 0,4 sekunnin sisään toisistaan.

-Takana on kaksi vaikeaa viikonloppua. Olemme silti saaneet paljon pisteitä. Se on tärkeä asia, ja olemme tavoitteessamme.

Supersport-sarja siirtyy seuraavaksi Eurooppaan. Espanjan osakilpailu ajetaan Aragónin radalla maalis-huhtikuun vaihteessa. Paluu kotimantereelle on Tuulelle mieluisa.

-Radat ovat tuttuja, ja tiedämme säädöt. Fiilis on hyvä. Tiedän, että pystyn ajamaan kärkisijoituksista. Kun säädöt ovat kunnossa, vauhti on kohdallaan.

Miehen tavoite on edelleen kova. Tuuli tähtää maailmanmestaruuteen.

-Tavoitteena on ajaa ehjiä viikonloppuja ja päästä maaliin joka kisassa. Nyt katsotaan kautta kokonaisuutena, ei niinkään yksittäisiä kisoja, kuten viime kaudella, kun annoin näyttöjä.

Ennen kisoja on kuitenkin hetki aikaa huoahtaa kotimaisemissa. Listalla on polven saaminen kuntoon, treenaaminen ja valmistautuminen kilpailuihin.

Erityistä huomiota Tuuli aikoo kiinnittää nesteytyksen ja ravinnon saamiseen kisojen aikana. Thaimaassa 40 asteen paahteessa ajetun kisan aikana mies oli kovilla.

-Sunnuntain kisassa minulle ei ollut juomaa. Loppupuolella kurkku alkoi olla niin kuiva, etten meinannut saada henkeä. Ensi kerralla sen täytyy olla kunnossa.

Kirjoittaja:
Juhana Nyman