Virkamiehille lisää tilaa

MAAKUNTAUUDISTUS. Etelä-Karjalan liiton koko henkilöstö työskentelee Maakuntagalleriassa. Tuleva maakunta lisää hallintohenkilöstön määrää.

Ilpo Leskinen

Etelä-Karjalan tulevan maakuntahallinnon tilantarve on toistaiseksi arvailujen varassa. Hallintohenkilöstön määrä ei ole muutosjohtaja Aija Tuimalan mukaan vielä tiedossa. Se on kuitenkin selvästi suurempi kuin Etelä-Karjalan liiton nykyinen henkilöstömäärä.

Lähtökohtana Tuimalan mukaan on, että ainakin suurimman osan tulevan maakunnan hallintoa olisi järkevintä toimia yhteisissä tiloissa. Lähitulevaisuudessa on ratkaistava, mihin ja miten sijoitetaan muista organisaatioista maakunnan alaisuuteen tuleva hallintohenkilöstö.

Maakunnan alaisuuteen tulee noin 5?100 työntekijää. Kaikki he eivät tarvitse uusia tiloja, vaan palvelut toimivat pääosin nykyisissä paikoissa eri puolilla maakuntaa.

Tuimalan mukaan eri puolilla Etelä-Karjalaa toimii tulevaisuudessakin useita tuotannollisia yksiköitä esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollossa ja pelastustoimessa.

Etelä-Karjalan liiton kaikki 29 työntekijää työskentelevät Maakuntagalleriassa Lappeenrannan keskustassa.

Tiloja on kolmessa kerroksessa. Pääosa henkilöstöstä on viidennessä kerroksessa, kokoustila on neljännessä kerroksessa ja raja-alueohjelman henkilöstö työskentelee ensimmäisessä kerroksessa.

Etelä-Karjalan liitto on Tuimalan mukaan varautunut vuokraamaan tilaa 5-10 työntekijälle. Maakuntauudistuksessa alkaa 1. heinäkuuta väliaikaishallinnon vaihe, jolloin maakunnan liiton tulee järjestää tilat uudistuksen valmistelua tekevälle henkilöstölle. Tilat vuokrataan Galleriasta, jos mahdollista.

Maakuntauudistus kokoaa palveluja ja organisaatioita Etelä-Karjalan sisältä ja ulkopuolelta. Maakunnan alaisuudessa on niin käytännön työtä kuin hallintoa.

Etelä-Karjalan liitto on Tuimalan mukaan yksi 20 organisaatiosta, jonka henkilöstö siirtyy tulevaan maakuntaan liikkeenluovutuksen kautta.

Maakunnan alaisuudessa toimivat myös sosiaali- ja terveydenhuolto, pelastustoimi, aluekehittäminen, alueiden käytön ja rakentamisen ohjaus, työ- ja elinkeinopalvelut, maaseudun kehittäminen ja lomituspalvelut, liikennesuunnittelu ja joukkoliikenteen alueellinen suunnittelu sekä ympäristötoimi.

Maakuntaan siirtyy palveluja Etelä-Karjalan kaikilta yhdeksältä kunnalta sekä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta sekä aluehallintovirastosta.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen