Saimaa yhdistyy askel kerrallaan

MATKAILU. Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon matkailu saa yhteisen Saimaa-brändin. Ulkomailla Saimaata on jo markkinoitu yhdessä.

Ilpo Leskinen

Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon matkailuyhteistyö etenee hyvässä hengessä. Maakunnat julkistavat vielä tässä kuussa yhteisen Saimaa-brändin, jolla Saimaan seutua markkinoidaan yhtenä kokonaisuutena ulkomaille.

Matkailuyhtiö Gosaimaan markkinoinnista vastaavan Suvi Aholan mukaan molempien maakuntien intressit ovat olleet yhtenevät, kun yhteistä Saimaa-brändia on viime aikoina synnytetty. Kaikki näkevät voimien kokoamisen tarpeelliseksi. Innostus on korvannut soraäänet.

-Mitä kauempaa katsoo, sitä pienempiä me olemme yksinämme.

Yhteisen Saimaa-brändin synnyttämisessä on laaja yhteinen tahto ja ymmärrys. Näin arvioi Gosaimaan hallituksen puheenjohtaja, Holiday Clubin markkinointiviestintäpäällikkö Hannele Berglund.

-Yhdessä työtä tekemällä saamme paljon enemmän aikaan. Tarvitaan iso ja yhteinen rintama, kun lähdetään valloittamaan maailmaa.

Maakunnat pystyvät Aholan mukaan tarjoamaan yhdessä houkuttelevamman kokonaisuuden kuin erikseen. Maakuntien matkailutarjonta ja palvelut täydentävät sopivasti toisiaan.

Etelä-Karjala ja Etelä-Savo ovat jo esiintyneet yhdessä ulkomaisilla matkailumessuilla, esimerkiksi Berliinissä, Pietarissa ja Moskovassa sekä toukokuussa myös Shanghaissa. Saksalaisille on markkinoitu yhteistä kiertomatkatuotetta.

Saimaan yhteinen matkailumarkkinointi on suunnattu ulkomaille. Tämä ei Aholan mukaan ole mikään strateginen valinta, vaan johtuu pelkästään EU-hankerahoituksen ehdoista.

Matkailuyhteistyötä kehitetään parhaillaan niin käytännön työhön keskittyvässä Saimaa-työryhmässä kuin strategiatyöryhmässä.

Saimaan kaupungeissa on järjestetty tilaisuuksia yhdessä yrittäjien kanssa.

Strategiatyöryhmä kokoontuu tiistaina Lappeenrannassa. Ahola korostaa, että yritykset luovat sisällön matkailuun.

Ahola toivoo, että yhteistyö matkailussa johtaa laajemminkin positiiviseen kehitykseen kahden maakunnan kesken.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen