Categories
Artikkelit

Lappeenranta saa kilpatason saa kilpatason

FRISBEEGOLF. Kaupungin kustantama Huhtiniemen kilparata odottaa koreja. Uusi rata mahdollistaa lajin toiminnan kehittämisen.

Anssi Silvennoinen

Lappeenrannan Huhtiniemeen aukeaa pian kilpatason frisbeegolfrata.

Rata on viimeistelytöitä vaille valmis.

Loppuviilausta ei ole voitu aloittaa, sillä nelisen viikkoa sitten tilatut korit eivät ole saapuneet Lappeenrantaan.

Willimiehen Disc Golf -frisbeegolfseuran puheenjohtajan Timo Mäntylän mukaan tavoitteena on, että Huhtiniemen rata aukeaa vielä heinäkuun aikana.

-Päivässä tulee ainakin viidestä kymmeneen viestiä kysymyksellä, että joko sinne pääsee. Varmaa avauspäivää emme tiedä. Se on kiinni tavarantoimittajan aikatauluista.

Huhtiniemen rata on Lappeenrannan seudun ensimmäinen, joka yltää AA1-luokitukseen. Siihen päästäkseen radalla tulee olla vähintään 18 väylää, sen par-arvon vähintään 58 ja väylien keskipituuden 100-140 metriä.

Numero kertoo radan varustelutason kolmiportaisella asteikolla, jossa ykkönen on paras.

AA1-luokassa Etelä-Karjalassa on ennestään vain Simpeleen 20 väylän rata. Lappeenrannan Myllymäen, Joutsenon Ravikankaan ja Imatran Karhumäen ratojen luokitus on A1.

-Huhtiniemen radalla voi järjestää vaikka frisbeegolfin SM-kilpailut.

Frisbeegolfin harrastajat ovat kaivanneet Lappeenrantaan kilpatason rataa jo kauan.

Myllymäen 18-väyläinen on mäkisenä ja metsäisenä toki mielenkiintoinen, mutta aktiiviharrastajan näkökulmasta myös ahdas ja yksipuolinen.

-Huhtiniemeen tulee tilaa heittää, mutta joukossa on myös vähän kapeampia väyliä. Se on tekninen rata, joka vaatii heittopituutta.

Huhtiniemen radan rahoittaa Lappeenrannan kaupunki, joka on vastannut myös väylien raivauksesta. Radan ovat suunnitelleet WDG:n Mäntylä ja Rikhard Lumberg, jotka ovat myös hankkeen isät.

Kaksikko alkoi valmistella rataa toden teolla vuodenvaihteessa, kun kiinteistösijoitusyhtiö Ultivistan hotellihanke Huhtiniemessä raukesi.

Jo alkuvaiheessa harrastajat kiersivät Huhtiniemessä toimivat yritykset ja yhteisöt läpi ja saivat niiltä idealleen vihreää valoa. Myös liikuntatoimi ilmoitti yhteistyöhalustaan heti ensimmäisessä palaverissa.

Talvella Mäntylä ja Lumberg tarpoivat lumessa Huhtiniemen metsissä päiviä väyliä hahmotellessaan. Erityistä huomiota kiinnitettiin luontoarvoihin.

-Talven runsaslumisin ja kylmin aika sattui siihen, kun siellä rämmimme. Olimme välillä kuutta seitsemää tuntia päivässä kahlaamassa hangessa. Rakkaudesta lajiin.

WDG:llä on jo suunnitelmia, miten Huhtiniemen rataa voisi hyödyntää kilpailujen järjestämiseen.

Aivan vieressä olevat parkkipaikat sekä liikuntakeskuksen ja majoitusliikkeiden palvelut ovat käteviä lähitienoon harrastajillekin, mutta luovat erityisesti mahdollisuuksia houkuttaa kilpailijoita paikalle kaukaakin.

-Huhtiniemen radalla tulee olemaan varmasti paljon käyttöä.

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen