Kaikukortilla pääsi teatteriin

Etuuskortti. Kaikukortilla vähävaraiset pääsevät nauttimaan kulttuurista ja urheilusta maksutta. Lappeenrannassa kortti löytyy 163 kaupunkilaisen taskusta.

Juhana Nyman

Kesäkuun alussa Lappeenrannassa lanseerattu Kaikukortti on ollut vastaus monien toiveisiin. Projektikoordinaattori Pirkko Haikara hanketta vetävästä Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Socomista kertoo, että monet asiakkaat ovat käyneet kiittämässä kortista.

— Yksi rouva kertoi, että kortti oli hänen kesänsä pelastus. Hän ei olisi voinut tehdä mitään, kun ei ollut varaa lähteä mihinkään. Parasta hänen mielestään oli, kun pääsi kesäteatteriin.

Kaikukortin haltija pääsee veloituksetta erilaisiin kulttuuri- tai urheilukohteisiin ja -tapahtumiin. Kortti on tarkoitettu huonossa taloudellisessa tilanteessa oleville kaupunkilaisille. Lappeenrannassa on tällä hetkellä 163 Kaikukortin käyttäjää.

Haikara sanoo, että Kaikukortilla halutaan myös välittää uudenlaista ajattelua. Ihmisille halutaan antaa elämyksiä ilman vastiketta.

— Aina pitää todistaa jotakin ja olla lippua ja lappua. Tässä on haluttu muuttaa sitä työn tapaa ja kohtaamista asiakkaan kanssa.

Socom etsii nyt uusia Kaikukortti-kohteita Lappeenrannasta syksyksi. Mukaan lähtevät toimijat eivät saa korvausta.

— Kaikki, jotka tuottavat kulttuuria tai urheilua voivat tulla mukaan. Kulttuuri mielletään hyvin laajasti. Moni on esimerkiksi toivonut, että kaupunginteatteri lähtisi mukaan.

Kaikukortti on ollut aiemmin käytössä Espoossa. Tällä hetkellä sitä kokeillaan Lappeenrannan lisäksi Kainuussa.

Kirjoittaja:
Juhana Nyman