Categories
Artikkelit

Kolme EP:tä ja Veiterän laulu

Petteri Värtö

Madredin tuorein julkaisu Prodigal Habits -EP ilmestyi marraskuun alussa. Neljän biisin minialbumi on 8-vuotiaan bändin kolmas omakustanne. Seuraavana on pitkäsoiton vuoro, mutta kiire sillä ei ole. — Oli tärkeätä saada EP valmiiksi ennen Euroopan-kiertuetta. Albumi on bändin pään sisällä valmiina, mutta parin vuoden projekti, soittajat kertovat. Bändille levy-yhtiön julkaisema levy olisi tärkeä asia. — Levytyssopimus avaa käytännössä ovet isoimmille kotimaisille festivaaleille. Keikkabändiksi itsensä kokeva Madred kiertää nykyisin Suomen musiikkiklubeja keskimäärin parin keikan kuukausitahtia. Keikkapaikkojen ja suoratoistopalveluiden ohella yhtyeen musiikkia on voinut kuulla myös jääpallokentillä. Madredin ainoa suomenkielinen kappale, Veiterän kannatuslaulu, julkaistiin marraskuussa 2016. — Kappaletta tehtäessä sovittiin seuran kanssa, että se sitten siivittää Suomen mestaruuteen, kertoo Aapo Peuhkuri, jonka kaksi veljeä jääpalloilee hallitsevan mestarin edustusjoukkueessa.

Petteri Värtö

Kirjoittaja: