Kaupunginhallitus esittää uutta jäähallia Ukonniemeen

Imatran kaupunginhallitus joutui äänestämään jäähallin paikasta. Kaksiratainen jäähalli nousee Karhumäen urheilukenttää vastapäätä Lammassaarentien toiselle puolelle.

TENHO TIILIKAINEN

IMATRA. Jahkailu Imatran uuden jäähallin rakentamisesta ja sijoituspaikasta ei ole vielä lopullisesti ohi. Imatran kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää kaupunginvaltuustolle uuden kaksirataisen jäähallin suunnittelun ja rakentamisen aloittamista Ukonniemen alueelle.

Vielä viime viikolla esityksenä oli, että kaupunginhallitus päättää itsenäisesti hallin sijoituspaikasta ja suunnittelun aloittamisesta. Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen toi kuitenkin maanantain käsittelyyn uuden ehdotuksen, jossa päätösvalta siirrettiin valtuustolle. Valtuuston käsittelyyn jäähalliasia tulee toukokuun kokouksessa.

– Jäähallin sijoittaminen Ukonniemen alueelle vaatii myös kaavamuutoksen. Tämän takia asia on myös hyvä viedä valtuustoon, kaupunginhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Heikki Tanninen (sd.) sanoo.

Jäähalliasiaa ei kuitenkaan viety kiireellisenä maanantaina koolla olleelle valtuustolle. Tannisen mukaan valtuustoryhmille haluttiin antaa vielä aikaa asian käsittelemiseksi.

Lintusen muutettu ehdotus ei kaikkia kaupunginhallituksen jäseniä tyydyttänyt ja asiasta jouduttiin äänestämään. Neljä hallituksen jäsentä, kokoomuksen Pasi Saajanlehto ja demareiden Antero Lattu, Mervi Hasu ja Timo Kosunen olisivat halunneet jäähallin sijoituspaikaksi Mansikkalan.

JÄÄHALLIN paikaksi on enemmistön päätöksellä varmistumassa niin sanotun intiaanikylän alue Lammassaarentien ja Ukonniemen taimitarhan välisessä kangasmetsikössä. Jäähallin läheisyyteen noussee myös tennishalli.

Mansikkalassa jäähalli olisi tullut Linnalan pesäpallokentän ja Koulukadun väliselle alueelle. Jäähallin sijoittaminen Mansikkalaan olisi vaatinut pesäpallokentän siirtämistä kohti Citymarketia. Siirron kustannuksiksi on arvioitu noin miljoonaa euroa.

Jäähallin rakentamista Ukonniemen alueelle on perusteltu myös halvemmilla perustamiskustannuksilla sekä alueen väljyydellä. Monet kaupunginvaltuutetut ovat pitäneet Mansikkalan aluetta liian ahtaana. Mansikkalan vahvuutena on taas nähty keskeinen sijainti ja useiden koulujen läheisyys.

Kaupunginhallitus asetti jäähallin suunnittelua ja rakentamista varten ohjaus- ja projektiryhmän. Ohjausryhmään tulivat puheenjohtajana kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anu Urpalainen, jäseninä Heikki Tanninen, Arto Siitonen, Jussi Virsunen, Kai Roslakka ja Teijo Kytösalmi.

Projektiryhmään valittiin puheenjohtajaksi toimitilojen päällikkö Markku Salo ja jäseniksi Kimmo Hartikainen, Hannu Hyttinen, Teijo Kytösalmi ja Hannu Ojala.

Kirjoittaja:
Tenho Tiilikainen