Sataman uusi yrittäjä odottaa tilojen vapautumista

Veneilijöiden palvelurakennuksen tilat Lappeenrannan satamassa odottavat tyhjentämistä. Satama Loiste aloittaa toiminnan tammikuun aikana.

ILPO LESKINEN

LAPPEENRANTA. Sataman palvelurakennuksen avaaminen talvikaudeksi saattaa viivästyä aiemmin suunnitellusta.

Tiloihin vuokralaiseksi valittu uusi yrittäjä ei ole vielä päässyt aloittamaan toimintaansa, koska palvelurakennuksen tiloja ei ole entisen yrittäjän jäljiltä tyhjennetty.

Kaupungin ja entisen yrittäjän vuokrasopimus päättyi vuodenvaihteessa.

Lappeenrannan sataman veneilijöiden palvelurakennuksen uudeksi yrittäjäksi valittiin tarjouskilpailun perusteella Sataman Loiste. Yritystä vetää Harri Hartikainen, ja mukana on myös Salpasafarien Petri Parkko.

PETRI PARKKO kertoo, että palvelurakennus avataan heti, kun tilat vapautuvat yrityksen käyttöön. Yrityksellä ei ole vielä ollut kovaa kiirettä päästä satamaan.

Tarkoitus on aloittaa retkiluistinten vuokrauksella, koska sataman jäärata kulkee aivan vieressä.

Sataman palvelujen kehittämiseksi on Parkon mukaan monenlaisia ideoita. Satamasta käsin on tarkoitus tarjota myös Salpasafarien ohjelmapalveluja.

– Samalla olemme odottavalla kannalla. Haluamme tietää, mitä ihmiset satamaan haluavat. Seuraamme sitä, mikä ihmisiä kiinnostaa.

– Meillä on halu päästä palvelemaan ihmisiä. Talvinen aukiolo on kokeilu, josta nähdään, miten se toimii, Parkko sanoo.

LAPPEENRANNAN satamajohtaja Juha Willberg kertoo, että sataman palvelurakennus on haluttu avata myös talvikaudeksi. Tähän saakka se on ollut avoinna vain veneilykauden ajan.

Samalla kaupunki haluaa monipuolistaa sataman toimintaa ja parantaa palveluja, myös kesäkaudella.

Alunperin oli tarkoitus, että uusi yrittäjä olisi voinut aloittaa heti tammikuun alussa. Palvelurakennuksen tilat täytyy Willbergin mukaan nyt tavalla tai toisella tyhjentää tammikuun aikana, jotta uuden yrittäjän aloitus ei kohtuuttomasti viivästy.

Rakennuksen vuokralaisen tehtävänä on kesäisin hoitaa polttoaineen ja veneilytarvikkeiden myynti, kahvila, sauna-, suihku-, wc- ja pyykinpesutilat sekä jätteiden kierrätys.

Kirjoittaja:
Ilpo Leskinen