Miriensis myöntää aiemmat virheensä

Joutseno. Yhtiö haluaa unohtaa mainetta mustanneet käräjöinnit ja keskittyä jatkossa ydinbisnekseen.

Kirjoittaja:
HEIKKI SOPANEN

Miriensiksen nykyinen toimitusjohtaja Tuomo Partanen ei haluaisi märehtiä yhtiönsä oikeusjuttuja. Reilun vuoden yhtiön toimitusjohtajana ollut Partanen myöntää, että käräjöinnistä tullut kielteinen julkisuus ei ole hyväksi yhtiön maineelle. Hän painottaa kuitenkin, että oikeusjutut ovat menneisyyttä ja nyt katse on tiukasti tulevassa.

-On tehty virheitä, ja olemme yrittäneet ratkaista tulkintaerimielisyyksiä neuvottelemalla ja sopimalla. Oikeus on sitten viime kädessä linjannut asioita. En halua lähteä spekuloimaan niitä sen kummemmin. Kaikki asiat on sovittu, vaikka oikeudessa on istuttukin.

Partanen muistuttaa, että heidän vastuullaan olevat, Lappeenrannan kaupungin kanssa sovitut Rauhan aluerakentamisprojektit ovat edenneet hyvin, jopa etuajassa. Oikeutta on käyty lähinnä yhtiön omista Marina Village -loma-asunnoista.

-Mielestäni ne riidat olisi voitu sopia ilman käräjöintiäkin.

 

Kaupungin ja Miriensiksen kanssa 2007 sovitusta Rauhan rakentamisesta noin puolet on valmiina ja toinen puoli rakentamatta. Rakentamatta on muun muassa golfkentän ympäristö ja Papusenpelto. Miriensis jatkaa sopimuksen mukaista alueen kehittämistä, ja sopimus päättyy viimeistään 2016 lopussa.

Tähän mennessä alueelle on investoitu 160 miljoonaa euroa ja työpaikkoja on syntynyt yli 200.

Lappeenrannan kaupunki aloittaa näitä aikoja neuvottelut Rauha-Tiurun alueen jatkorakentamisesta Kohonkankaan, Rauhan eteläisen alueen ja Vipeleen osayleiskaavan osalta. Apulaiskaupunginjohtaja Kari Korkiakosken mukaan kaupungilla on neuvotteluvelvoite Miriensiksen kanssa, mutta muutkin kiinnostuneet ovat neuvotteluissa samalla viivalla.

Partanen uskoo, että heillä on tähänastisten näyttöjensä perusteella hyvät mahdollisuudet myös jatkokehittämiseen. Maine on kärsinyt omien oikeusjuttujen vuoksi, mutta se palautetaan Partasen mukaan pitkäjänteisellä työllä ja huolehtimalla siitä, että uusia oikeusjuttuja ei tule.

-Siinä mielessä olemme olleet oikealla tiellä jo pitkän aikaa. Meidän liiketoimintamme perustuu Rauhan kehittämiseen, ja 2007 sovittu malli on osoittautunut oikeaksi tavaksi viedä hanketta eteenpäin.

 

Tästä on kyse

Miriensis vastaa Rauha-Tiurun alueen kehittämisestä.

Yhtiö on ollut toistakymmentä kertaa käräjillä sopimusriidoista, jotka ovat koskeneet sen Marina Village- asuntoja. Miriensis on useimmiten hävinnyt riidat.

Heikki Sopanen