Koko Kisapuisto huutaa SaiPaa unelmakevääseen

LAPPEENRANTA. SaiPa selvitti tiensä jääkiekkoliigan välieriin. Ratkaisuottelun hahmot olivat Ville Koho ja Per Savilahti-Nagander. SaiPa – JYP 6-4

Kirjoittaja:
Anssi Silvennoinen

SaiPan kapteeni Ville Koho karjuu suoraa huutoa ja hyppää maalivahti Jussi Markkasen syliin. Loppuunmyydyn Kisapuiston yleisö seisoo, huutaa ja nauraa. Taitaa joltain kyynelkin vierähtää.

Summeri on juuri saatellut SaiPan jääkiekkoliigan välieriin voitolla Jyväskylän JYPistä maalein 6-4 (1-1, 3-2, 2-1). SaiPa vei ääritasaisen ottelusarjan voitoin 4-3.

Koho huutaa kurkku suorana vielä syöksyessään kaukalosta pukukoppiin. SaiPan kokoonpanon ulkopuolelle jääneet pelaajat ovat muodostaneet joukkueelle kunniakujan, hihkuvat ja hakkaavat kavereitaan tanakasti selkään.

Hetken päästä kopista putkahtaa iloinen kapteeni.

-Ette arvaa kuinka hyvältä tuntuu. Ääni on mennyt. Markkanen antoi meille tunnin aikaa nauttia tästä. Aiemmista voitoista tuli nauttimisaikaa viisi minuuttia. Nyt saatiin vähän enemmän, Koho kähisee silmät loistaen.

Koho sinetöi SaiPan voiton panemalla kiekon tyhjään JYP-maaliin toiseksi viimeisellä peliminuutilla.

-Tuntui hyvältä, kun näin sen kiertävän maaliin. Itselläni on ollut paikkoja vaikka kuinka, mutta mistään ei ole mennyt sisään. Okei, tyhjään maaliin, mutta aivan sama. SaiPa voitti.

RATKAISUOTTELU oli käänteiltään juuri niin värikäs kuin koko SaiPan ja JYPin puolivälieräsarjakin.

Kisapuiston yleisö vajosi apatian partaalle, kun JYP johti toisen erän alkupuolella jo 3-1. Päävalmentaja Pekka Tirkkonen joutui turvautumaan aikalisäänkin.

Kelkan käänsi Mustolan maalihai Jesse Mankinen, jonka tekemän 3-2-kavennuksen jälkeen Ville Hämäläinen ja Per Savilahti-Nagander kampesivat SaiPan johtoon kahdessa ja puolessa minuutissa.

-Siinä odotettiin että Mankinen tekee maalin. Mankinen teki maalin. Sitten lähti hirveä hurmio siihen toisen erän loppuun. Se oli ratkaiseva maali, Koho näki.

PÄÄTÖSERÄSSÄ SaiPa pelasi johtoasemassa aktiivisesti. Siitä huolimatta JYPin puolustaja Yohann Auvitu pääsi tekemään illan toisensa ja toi vieraat taas tasoihin.

SaiPan piinan laukaisi Savilahti-Nagander, joka jysäytti voittomaalin SaiPan ulkomaalaisketjun vahvan vaihdon päätteeksi.

-Olin nyt se onnekas äijä, kuka teki kaksi maalia. Sillä ei ole mitään väliä. Voitimme pelin ja sarjan ja se on loistavaa. On upeaa päästä näiden ihmisten ja kannattajien kanssa välieriin, Savilahti-Nagander hekumoi.

Ottelun jälkeen SaiPan kannattajat jatkoivat lauluaan kauan. JYPin fanijoukko osoitti sekin jaloa urheiluhenkeä yltymällä rytmikkäisiin SaiPa-huutoihin.

-Hieno ele. Tällaista sen pitää ollakin, reilua kannustusta, Koho tuumi.

-Ei täällä ole tällaista tivolia ollut ikinä. En ole ikinä ollut tällaisessa mukana. Sen kyllä sanon, että nautin joka solulla tästä hommasta.

Päivän pointti

SaiPa-huuman elinvoima sen kuin yltyy. Kisapuiston jäähalli oli loppuunmyyty neljättä kertaa peräkkäin. Maaliskuun kuuden kotiottelun yleisökeskiarvo oli 4765, kun paikkoja on 4825.

Kisapuiston tähti

SaiPan kapteeni Ville Koho oli poistunut edellisestä ottelusta kesken kaiken jalkaansa roikottaen. Nyt Koho oli täysillä mukana ja johti eturivissä omansa jatkoon.

Illan lämäri

-Saisi SaiPa tehdä nyt edes yhden maalin niin tulisi peliin vähän jännitystä, jyväskyläläinen valokuvaaja totesi kaukalon laidalla JYPin johtaessa maalein 3-1.