Kaupunki lakkauttaa Aleksin ja Aimo-ukin leikkipaikan Hakalin Luolapuistossa

Myös viisi muuta leikkipaikkaa paketoidaan Lappeenrannassa pääasiassa rahapulan vuoksi.

HEIKKI SOPANEN

Pian nelivuotias Aleksi Parkkonen kiipeili keskiviikkona ukkinsa Aimo Mikkosen valvovan silmän alla Luolapuiston leikkipaikan välineissä Lappeenrannan Hakalissa.

Kesällä ukki ei voi enää viedä Aleksia Luolapuistoon, koska se lakkautetaan kevään aikana ja leikkivälineet puretaan. Jäljelle jää kallioinen kangasmaasto.

Sama temppu tehdään viidelle muulle Lappeenrannan kaupungin ylläpitämälle leikkipaikalle. Syynä on kaupungin yhdyskuntateknisen osaston rahojen vähyys, mutta myös lakkautettavien leikkipaikkojen vähäinen käyttö ja huono kunto.

­·Leikkipuistojen rakentamisen määrärahat romahtivat tänä vuonna. Niinpä päätimme, että huonompikuntoisia leikkipaikkoja ei väkisin pidetä kunnossa siellä, missä leikkipaikkoja on lähekkäin, hortonomi Hannu Tolonen yhdyskuntatekniseltä osastolta kertoo.

Tolosen mukaan huonokuntoiset ja vähällä käytöllä olevat leikkipaikat lakkautetaan ja niiden lähellä olevia, siistimpiä leikkipaikkoja kehitetään.

­·Lakkautettavat ja kehitettävät leikkipaikat ovat parin sadan metrin etäisyydellä toisistaan. Lakkautettavat ovat parikymmentä vuotta vanhoja, ja niiden rakentamiseen käytetty, painekyllästetty puukin alkaa olla elinikänsä päässä, Tolonen perustelee.

Pari lakkautuslistalle joutunutta leikkipaikkaa on Tolosen mukaan lisäksi jatkuvan ilkivallan kohteena.

­·Työntekijätkin turhautuvat niiden jatkuvaan, turhaan kunnostamiseen.

Lakkautettavat leikkipaikat ovat Alakylän leikkipaikka, Leirin leikkipaikka ja Ainonpuiston leikkipaikka Lappeenrannan keskustan alueella sekä Luolapuiston leikkipaikka, Isopällin leikkipaikka ja Hakalin leikkipaikka Lauritsalassa.

Lakkautettavien naapurissa käydään kehittämään Louhenpuiston leikkipaikkaa, Kaarnapuiston leikkipaikkaa ja Meijeripuiston leikkipaikkaa keskustassa sekä Hovinpellon leikkipaikkaa, Vellamonpuiston leikkipaikkaa ja Harjupuiston leikkipaikkaa Lauritsalassa.

Kaupungin leikkipaikkojen kunnossapitoon ja hoitoon on tälle vuodelle varattu 20 000 euroa, ja koko ympäristön hoitotyöhön yhteensä 100 000 euroa. Määräraha on niin pieni, ettei sillä tehdä kovin kummoisia materiaalihankintoja sen paremmin leikki- kuin muihinkaan puistoihin.

­·Kaupunkikuvan kohentamisen kohdalla tilanne on sama. Siihenkin on varattu vain 100 000 euroa eli emme voi ostaa oikein mitään, Tolonen sanoo.

HEIKKI SOPANEN

Kuvateksti

Leikin loppu. Aleksi Parkkonen ja hänen ukkinsa Aimo Mikkonen eivät voi enää kovin usein mennä Luolapuiston leikkipaikalle, koska se lakkautetaan. Sen jälkeen leikit pitää leikkiä Hovinpellon leikkipaikalla.

Kirjoittaja:
Heikki Sopanen