Presidentti Tarja Halonen tulee Kalevan Kisoihin

Kaupunki isännöi lauantai-illan vierailua yhdessä LUM:n kanssa.

ANNE KOTIHARJU

LAPPEENRANTA. Presidentti Tarja Halonen vierailee Lappeenrannassa elokuun alussa järjestettävissä Kalevan Kisoissa.

– Tasavallan presidentti on Lappeenrannassa lauantai-illan. Ohjelmassa on Kalevan Kisoihin osallistuminen, ei muuta. Seurueessa on mukana joitakin avustajia. Presidentin Lappeenrannassa vastaan ottavat tahot hoitavat yhdessä presidentin kanslian kanssa vierailuun liittyvät järjestelyt, kertoo lehdistöpäällikkö Maria Romantschuk presidentin kansliasta.

Kisat alkavat perjantaina 3.8. ja huipentuvat sunnuntaina.

– On kyllä aika harvinaista, että presidentti vierailee tällaisissa kisoissa, sen voi sanoa. Onkohan käynyt ollenkaan aikaisemmin, jatkaa Romantschuk.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Seppo Miettinen kertoo, että kaupunki ja Lappeenrannan urheilumiehet kutsuivat presidentin.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että hän sai vierailun mahtumaan kiireiseen aikatauluunsa. Uskomme, että samassa yhteydessä tarjoutuu tilaisuus keskustella niistä meitä lähellä olevista asioista, jotka sivuavat presidentin työsarkaa. Presidentin vierailu on aina tärkeä kaupungin ja koko seudun kannalta.

Isännöinnistä huolehtii kaupungin johdosta ja luottamushenkilöistä koostuva joukko yhdessä LUM:n edustajien kanssa.

LUM:N puheenjohtaja Pentti Viskari iloitsee kunniavieraasta Kalevan Kisojen satavuotiskilpailuissa.

– Sunnuntai olisi se varsinainen pääpäivä, mutta lauantaina pääsevät esiin juuri eteläkarjalaiset urheilijat. Ilona Ranta juoksee 400 metrin aitojen finaalissa ja yrittää rikkoa Osakan rajan. Monosen Matti taas yrittää seipäässä saada tekniikkaa kohdalleen. Ja onhan lauantaina naisten ja miesten 800 metriä sekä naisten keihäs.

Viskarin mukaan ”tänne päin on ilmoitettu, ettei mitään poikkeusjärjestelyjä tai erityiskohtelua haluta”.

– Aitiota tai muuta vastaavaa ei tarvita. Siinä on ne määrätyt asiat – vieraili presidentti missä tahansa – joista on huolehdittava. Mukana toimenpiteineen on presidentin kansliaa ja Supoa.

Lauantain kisapäivä alkaa kello 17. Tarja Halonen vieraili edellisen kerran Lappeenrannassa presidentinvaalikampanjan yhteydessä noin 1,5 vuotta sitten.

– Halonen vieraili Urheilutalolla muun muassa tutustumassa meidän urheilukouluun.

Halonen tapasi tuolloin myös kaupungin johtoa.

Kirjoittaja:
Anne Kotiharju